پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1396
پدیدآورندگان:
نیلوفر علیزاده [پدیدآور اصلی]، کامبیز جهان بین[استاد راهنما]
چکیده: پلی ساکارید محلول در آب جدیدی با وزن مولکولی 184 کیلو دالتون و درجه چرخش نوری̊ 167+ به روش استخراج با آب گرم (C°70) از ساقه های گیاه هوم استخراج شد. خالص سازی پلی ساکارید توسط ستون های کروماتوگرافی دی اتیل آمینو اتیل سلولز و سفاکریل S-400 انجام گرفت. میزان قند پلی ساکارید خالص 97.4% تعیین شد و پلی ساکارید فاقد پروتئین و اسید نوکلئیک بود. نتایج آنالیز مونوساکاریدهای سازنده پلی ساکارید با دستگاه کروماتوگرافی گازی نشان داد که پلی ساکارید ساقه هوم از واحدهای مونومری رامنوز، آرابینوز، زایلوز و گالاکتوز به ترتیب با نسبت های مولی 1.2، 1، 0.8 و 2.6 تشکیل شده است. شناسایی ساختار پلی ساکارید توسط ترکیبی از روش های شیمیایی و دستگاهی همچون متیلاسیون، هیدرولیز ناقص اسیدی، اکسیداسیون پریودات و تجزیه اسمیت، طیف مادون قرمز و طیف رزونانس مغناطیس هسته ای اتم های کربن و پروتون صورت گرفت و نتایج حاصل نشان داد که اسکلت اصلی ساختار پلی ساکارید خالص از واحدهای گالاگتوز و رامنوز با سهم بالای اتصالات 4→1 تشکیل شده است و در محل کربن شماره 3 گالاکتوز شاخه های جانبی بتا-دِ-زایلوپیرانوز (→1) و آلفا-اِل-آرابینوفورانوز (5→1) قرار گرفته است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#پلی ساکارید #استخراج و خالص سازی #تعیین ساختار #هوم

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)