پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1394
پدیدآورندگان:
محمد ملاویسی [پدیدآور اصلی]، کامبیز جهان بین[استاد راهنما]
چکیده: پلی ساکارید محلول در آب جدیدی با وزن مولکولی 2/35 کیلو دالتون و درجه چرخش نوری °178/5+ توسط استخراج با آب گرم (°C50) از ریشه های گیاه چوبک نکائی استخراج شد. خالص سازی پلی ساکارید توسط ستون های کروماتوگرافی دی اتیل آمینو اتیل سلولز و سفادکس جی-100 انجام گرفت. راندمان استخراج پلی ساکارید ناخالص و خالص به ترتیب 3/45% و 2/38% بود. پلی ساکارید خالص جذبی در ناحیه 280 نانومتر از طیف فرابنفش نداشت و مقدار قند کل آن 98/2% بود. نتایج آنالیز مونوساکاریدهای سازنده پلی ساکارید با دستگاه کروماتوگرافی گازی نشان داد که پلی ساکارید ریشه های گیاه چوبک نکائی از واحدهای مونومری گلوکز، گالاکتوز، آرابینوز و مانوز به ترتیب با نسبت های مولی 2/9، 6/1، 0/9 و 1 تشکیل شده است. شناسایی ساختار پلی ساکارید توسط تلفیقی از روشهای شیمیایی و دستگاهی مانند متیلاسیون، هیدرولیز ناقص اسیدی، اکسیداسیون پریودات و تجزیه اسمیت، طیف مادون قرمز و طیف رزونانس مغناطیس هسته اتم های کربن و پروتون صورت گرفت و نتایج حاصل نشان داد واحدهای گالاکتوز با اتصالات (6→1) α اسکلت اصلی ساختاری پلی ساکارید خالص را تشکیل می دهند. واحدهای گالاکتوز در نقاطی از زنجیره اصلی از محل کربن های شماره 2 و 3 خود دارای انشعاب بوده و شاخه ها توسط واحد های مونوساکاریدی گلوکز، آرابینوز و مانوز به انتها می رسند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#چوبک نکائی #پلی ساکارید #تعیین ساختار #استخراج و خالص سازی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: