دكتر محمد مهدي فاتح
استاد تمام کنترل (رباتیک)
سوابق آموزشي
دكتري:— كنترل (رباتيك)، دانشگاه ساتهمپتون، انگلستان، 1380
كارشناسي ارشد:— مهندسي برق (قدرت)، دانشگاه تربيت مدرس، 1370
كارشناسي:— مهندسي برق، دانشگاه صنعتي اصفهان، 1367
سوابق پژوهشي
— پژوهشگر برتر دانشگاه در طي يازده سال از 1384 تا 1394
— هيأت علمي نمونه آموزشي در چهار سال
— راهنمايي 5 دانشجوي دكتري و 49 دانشجوي كارشناسي ارشد
— ارائه 89 مقاله علمي و پژوهشي ISI و ISC و ارائه 41 مقاله كنفرانسي
— انجام 6 طرح تحقيقاتي و ترجمه 2 كتاب
عضو قطب علمي سامانه هاي مقاوم هوشمند
— عضو هیئت تحریریه مجله علمی- پژوهشی سیستمهای هوشمند در مهندسی برق
سوابق اجرايي
— رئيس دانشگاه صنعتي شاهرود
— معاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه
— مدير امور پژوهشي و ارتباط با صنعت دانشگاه
— مدير گروه برق
به نام خداوند بخشایشگر مهربان
با شکرگزاری به درگاه خداوند کریم، صنعتی شدن دانشگاه را به اعضای محترم هیات علمی، کارمندان شریف و دانشجویان عزیز تبریک عرض می کنم. این دانشگاه دارای هیات امنا، هیات ممیزه و هیات جذب مستقل است.
دانشگاه صنعتي شاهرود با پيشينة 43 سال در شهر فرهنگي شاهرود در شمال شرق ايران عزيز می درخشد. اين دانشگاه بزرگ و در حال توسعه در 4 پرديس دانشگاهي به اسامی پردیس مرکزی، پردیس صنعت و فناوری های نوین، پردیس کشاورزی و پردیس معدن آموزشی به وسعت حدود 200 هکتار گسترده شده است و در 150 رشته شامل 303 رشته كارشناسي، 77 رشته ارشد، و 40 رشته دكتري فعالیت می نماید. اعضای محترم هیئت علمی به تعداد 305 نفر در انجام امور آموزشی، پژوهشی، اجرایی و فرهنگی فعّالیت های ارزشمندی را ارائه می نمایند. کارمندان شریف دانشگاه نیز به تعداد 262 نفر در عرصه های مختلف خدمت رسانی می نمایند.
دانشگاه می تواند نقش برجسته ای در توسعه و پیشرفت ایران عزیز ایفا نماید،آن گونه که امام خمینی فرمودند دانشگاه مبدأ همة تحوّلات است و مقام معظّم رهبری نیز سیاست پیشرفت علمی با شتاب بالا را یک سیاست بنیادین برای نظام معرّفی نمودند. دانشگاه با تعلیم و تربیت دانشجویان، نیروی انسانی ماهر را تأمین می نماید. با پژوهش به حلّ معضلات اقدام نموده و مرزهای دانش و فناوری را جابه جا کرده و خدمات مؤثّر خود به میهن را به صورت اثرات علمی برای نهادینه نمودن توسعة علمی پایدار تقدیم می نماید. دانشگاه به عنوان یک نهاد ملّی به مردم تعلّق دارد و می خواهد به طور شایسته خدمت نماید. رمز موفّقیت آن است که در همه امور رضای خداوند متعال را در نظر داشته باشیم و به او توکّل نماییم. دانشگاه خانة ماست و طبعاً برای آبادی آن از جان و دل تلاش می نماییم. به همة یاوران دانشگاه خوشامد می گوییم و هر دستی که به کمک بیاید به گرمی می فشاریم.
راهبردها و راه کارها برای توسعة کمّی و کیفی دانشگاه در برنامة راهبردی دانشگاه آمده است. این برنامه بر اساس اسناد بالا دستی و برنامة وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تنظیم شده است. آموزش بر مبنای پژوهش، بهبود کیفیت آموزشی، توسعة تقاضا محور بر مبنای نیاز کشور از جمله راهبردهای مهمّ آموزشی است. در بخش پژوهش به حلّ معضلات کشور، تقاضا محوري، محصول محوری، تجاری سازی، فناوری های نوین، و ارتقای رتبه علمی دانشگاه توجّه شده است. باید به مدیریت علمی توجّه نماییم و در جهتتولید دانش و فناوری، ماموریت گرایی و تشکیل قطب های علمی و فناوری حرکت کنیم. برنامه ریزی، قانون مداری، تصمیم سازی بر اساس خردجمعی، بهره مندی از شوراهای تخصصی، کارشناسی در امور، پاسخ گویی، هماهنگی، کنترل پیوسته، بهبود روابط عمومی و توسعة اتوماسیون از اهمّ سیاست های راهبردی دانشگاه در بخش مدیریت است. در بخش دانشجویی و فرهنگی به تقویت باورهای دینی، اعتلای علمی، اخلاق مداری، قانون مندی، وحدت ملّی، منزلت انسانی، نقّادی و انتقاد پذیری توجّه شایانی شده است.
برنامه های اجرایی و شیوه نامه ها برای تحقّق برنامة راهبردی با همکاری معاونت ها و مدیریت های مربوط، دانشکده ها و پژوهشکده ها، واحد طرح و برنامه، کارشناسان و بررسی در شوراهای تخصّصی تهیّه می شود. از اعضای محترم هیئت علمی و کارشناسان گرانقدر دعوت می شود که با بیان مسائل، چالش ها، انتقادها و پیشنهادها در تهیة برنامه های اجرایی و شیوه نامه ها به مسئولان کمک نمایند. توسعة کمّی و کیفی دانشگاه مبتنی بر تقویت زیرساخت های آموزشی و پژوهشی مشتمل بر کلاس ها، کارگاه ها، آزمایشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، شبکه های کامپیوتری، کتابخانه، نرم افزارها و پایگاه های اطلاعاتی خواهد بود. توسعة فراگیر اتوماسیون در مدیریت آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، اداری و مالی گام مؤثّری در خدمت رسانی محسوب می شود.
اميد است با ياري ايزد منّان، حمايت مسئولين، همّت همكاران و مشارکت مردم بتوانيم بخشي از نيازهاي علمي و نيروهاي متخصّص مورد نياز كشور را در زمينه هاي مختلف برآورده سازيم و بدين طريق دین خود را به شهدا و وظيفه خود را در خدمت به هموطنان عزيز و كشور اسلامي ايران ادا نماييم.
با آرزوي توفيق الهي
دکتر محمدمهدی فاتح
رئيس دانشگاه
• نظارت بر حسن اجراي امور آموزشي، پژوهشي، فرهنگي، دانشجويي، اداري و مالي، عمراني، امور خدمات علمي و كليه ارتباطات داخلي و بين¬المللي دانشگاه و هماهنگي واحدهاي مختلف و پاسخگويي به مراجع ذيصلاحيت.
• تعيين خط مشي اجرايي دانشگاه در قالب سياست هاي علمي، آموزشي و پژوهشي.
• هدايت فعاليتهاي فرهنگي، آموزشي، پژوهشي، اداري و مالي و عمراني دانشگاه.
• ارايه گزارش سالانه دانشگاه به هيأت امناء
• نظارت برحسن اجراي فعاليتهاي جاري دانشگاه و پيگيري اشكالات و تخلفات احتمالي و ارجاع آنها به مقامات ذيصلاحيت .
• مسؤوليت امور مالي و اداري دانشگاه در حدود مقررات مصوب.
• نصب و عزل اعضاي هيأت رييسه (با رعايت تبصره هاي «یک» و «دو» ماده «4») و رؤساي دانشكده ها و مؤسسات و واحدهاي وابسته و مديران گروههاي آموزشي برابر ضوابط مربوط.
• اجراي مصوبات و آييننامهها و بخشنامههاي صادرشده از سوي وزارت.
• تهيه و پيشنهاد سياستها، اهداف و خطمشيها براي طرح در هيأت امناء.
• ارايه پيشنهاد تأسيس، توسعه، انحلال و ادغام واحدها به شوراي دانشگاه.
• ارايه پيشنهاد همكاريهاي علمي با ساير مؤسسات آموزشي يا پژوهشي داخلي و خارجي به شوراي دانشگاه
• نمايندگي حقوقي دانشگاه نزد مراجع ذيصلاحيت.
• نظارت بر امور انضباطي دانشگاه (هيأت علمي، دانشجويان، كارمندان) در چهارچوب ضوابط و مقررات.
• تلاش در جهت بهبود و روشمند کردن فعالیتها برابر ضوابط مربوط.
• سایر مواردی که برابر مقررات و ضوابط برای اداره امور، جزء لاینفک وظایف رئیس دانشگاه می باشد.