پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
آرزو ذوقی [پدیدآور اصلی]، کامبیز جهان بین[استاد راهنما]
چکیده: پلی‌ساکارید محلول در آب جدیدی با وزن مولکولی 43 کیلو دالتون و درجه چرخش نوری °181 + توسط استخراج با آب گرم (C°60) از ریشه‌های گیاه گون نوک خمیده استخراج شد. خالص سازی پلی‌ساکارید توسط ستون کروماتوگرافی دی اتیل آمینو اتیل سلولز و سفادکس G-100 انجام گرفت. میزان قند کل پلی‌ساکارید خالص 98.9 % تعیین شد و پلی‌ساکارید فاقد پروتئین و اسید‌نوکلئیک بود. نتایج آنالیز مونوساکاریدهای سازنده پلی‌ساکارید با دستگاه کروماتوگرافی گازی نشان داد که پلی‌ساکارید ریشه گیاه گون نوک خمیده از واحدهای مونومری گلوکز و زایلوز به ترتیب با نسبت‌های مولی 17.2 و 1.0 تشکیل شده است. شناسایی ساختار پلی‌ساکارید توسط تلفیقی از روش‌های شیمیایی و دستگاهی مانند متیلاسیون، هیدرولیز ناقص اسیدی، اکسیداسیون پریودات و تجزیه اسمیت، طیف مادون قرمز و طیف رزونانس مغناطیس هسته اتم‌های کربن و پروتون صورت گرفت و نتایج حاصل نشان داد که واحدهای گلوکز با اتصالات (4→1)alpha اسکلت اصلی ساختار پلی‌ساکارید خالص را تشکیل می‌دهند که به کربن شماره 6 آنها، واحدهای غیر احیا کننده زایلوپیرانوز با اتصالات beta-D- (1→، به ازای وجود هر 17 واحد گلوکز در زنجیر اصلی، متصل هستند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#پلی‌ساکارید #استخراج و خالص سازی #تعیین ساختار #گون نوک خمیده

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)