پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1391
پدیدآورندگان:
میثم رحمتیان [پدیدآور اصلی]، محسن اصیلی[استاد راهنما]
چکیده: پایدار ساز سیستم قدرت (PSS) به عنوان یک سیستم کنترلی برای بهبود میرایی نوسانات فرکانس پایین مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از آن زمانی موثر خواهد بود که از پارامترهای مناسب برای تنظیم آن استفاده شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته، روش غالب برای تنظیم پایدار ساز، متد جبران سازی فاز میباشد. فاز جبران سازی که زاویهای پس فاز است، بر مبنای اطلاعات شبکه، ژنراتور و سیستم تحریک و در فرکانس معین مد نوسانی بدست خواهد آمد. عدم قطعیت در اطلاعات هر یک از موارد ذکر شدهی بالا منجر به محاسبهی نادرست زاویهی جبران سازی میشود که نتیجهی آن اثر گذاری بر روی کارآمدی PSS خواهد بود. با فرض در دسترس بودن اطلاعات مربوط به شبکه و ژنراتور، در شبکههای بزرگ و پیچیده عدم قطعیت برای اطلاعات مدل و پارامترهای سیستم تحریک نمیتواند اجتناب پذیر باشد. از طرفی انجام مطالعات برای شناسایی دقیق مدل و پارامترهای سیستم تحریک به منظور رفع این عدم قطعیت زمان بر و پر هزینه میباشد. بنابراین نیازمند انجام مطالعاتی برای تعیین اثرگذاری این عدم قطعیت بر روی تنظیم PSS خواهیم بود. در این حالت عدم قطعیت مزبور به طور مستقیم بر روی تنظیم PSS تأثیر خواهد گذاشت.
از طرفی دیگر، زاویهی جبران سازی در فرکانس مشخصی بدست خواهد آمد. از آن جا که سیستمهای تحریک یکی از عوامل موثر بر پایداری سیگنال کوچک هستند، میتوانند در نتایج آنالیزهای پایداری مانند آنالیز مقادیر ویژه تأثیر گذار باشند. بنابراین اگر عدم قطعیت مذکور بتواند فرکانس مد الکترومکانیکی را تغییر دهد، ممکن است مقدار زاویهی جبرانسازی و در نتیجه تنظیم PSS نیز از آن تاثیر بپذیرند. بنابراین باید از میزان اثر گذاری مدلها و پارامترهای مختلف سیستم تحریک بر روی مد الکترومکانیکی مطلع باشیم.
بر این اساس نتایج پایاننامه در دو فصل مربوط به اثر گذاری مدلها و پارامترهای مختلف تحریک بر روی مد الکترومکانیکی و شیفت فاز جبران سازی ارائه شده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#ندارد دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: