پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1396
پدیدآورندگان:
پریسا جلالی [پدیدآور اصلی]، حمیدرضا صمدلویی[استاد راهنما]، کامبیز جهان بین[استاد راهنما]
چکیده: در این تحقیق، پلی ساکارید در محیط کشت حاوی عصاره مخمر 18.75 گرم در لیتر، زایلوز 6.25 گرم در لیتر، آمونیوم سولفات 2.5 گرم در لیتر، دی هیدروژن پتاسیم فسفات 1 گرم در لیتر، سولفات منیزیم 7 آبه 0.5 گرم در لیتر، کلرید سدیم 1/0 گرم در لیتر و کلرید کلسیم 2 آبه 0.1 گرم در لیتر از مخمر ردوترولا مینوتا تولید شد. بازده پلی ساکارید خام و خالص شده به ترتیب 3.511 (گرم در لیتر) و 2.081 (گرم در لیتر) بدست آمد. ویژگی های ساختاری پلی ساکارید توسط آنالیز متیلاسیون بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که واحدهای تشکیل دهنده اسکلت اصلی پلی ساکارید خالص مانوز با اتصالات (4→1) و (3→1) است که در برخی از نقاط زنجیر اصلی از محل کربن شماره 6 مانوز شاخه های جانبی حاوی واحدهای گلوکز وجود دارند. ابتدا منابع مختلف کربن (نشاسته، گلوکز، فروکتوز، لاکتوز و سوربیتول) و منابع مختلف نیتروژن (پپتون کازئین، پپتون گوشت، نیترات آمونیوم، پودر سویا، اوره و عصاره مخمر) برای ارزیابی میزان تولید پلی ساکارید بررسی شدند. روش یک فاکتور در یک زمان برای انتخاب ترکیبات کلیدی استفاده شد. سپس به منظور بهینه سازی میزان ترکیبات کلیدی محیط کشت از روش سطح پاسخ استفاده شد. با استفاده از روش یک فاکتور در یک زمان، نشاسته (منبع کربن) و پودر سویا (منبع نیتروژن) به عنوان ترکیبات خوب برای بدست آوردن حداکثر بازده اگزوپلی ساکارید انتخاب شدند. حداکثر بازده اگزوپلی ساکارید (13.4 گرم در لیتر) در محیط حاوی 15 گرم در لیتر نشاسته و 30 گرم در لیتر پودر سویا با استفاده از روش سطح پاسخ بدست آمد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#اگزوپلی ساکارید #ردوترولا مینوتا #ساختار #بهینه سازی #روش سطح پاسخ

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)