پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1386
پدیدآورندگان:
سيد مقداد اسدي امرئي [پدیدآور اصلی]، محمد عطائی[استاد راهنما]، رضا خالوکاکائی[استاد راهنما]، رامین رضائیان [استاد مشاور]
چکیده: با توجه به پیشرفت فنآوری، به تدریج ذخایر با کیفیت پایینتر وارد جرگه ذخایر اقتصادی میشوند. نیاز روزافزون به مواد اولیه معدنی و محدود بودن ذخایر معدنی، لزوم استفاده هرچه صحیحتر از ذخایر معدنی را به همراه میآورد و این کار مستلزم کوشش در جهت کاهش هرچه بیشتر تلفات ماده معدنی میباشد.
کانسار جاجرم یکی بزرگترین کانسار بوکسیت شناخته شده در ایران است و در 18 کیلومتری شمال شرق شهرستان جاجرم قرار دارد. در حال حاضر در معدن گلبینی دو (یکی از12 معدن این کانسار) به دلیل هزینۀ زیاد ناشی از باطلهبرداری، استخراج انجام نمیشود. با توجه به تجربۀ قبلی استخراج زیرزمینی در معدن شمارۀ سه، حد روباز – زیرزمینی در معدن گلبینی دو مورد بررسی قرار گرفت. تعیین حد روباز و زیرزمینی برای کانسارهایی با گسترش عمقی از سطح زمین و امکان استخراج روباز و زیرزمینی یکی از اولین تصمیماتی است که باید در فرایند طراحی معدن اخذ شود. حد روباز و زیرزمینی معدن گلبینی دو بر اساس روش نیلسون با بررسی هفت گزینه تعیین شده است. مدل ارائه شده توسط نیلسون بر مبنای عمقی که در آن مجموع ارزش خالص فعلی دو روش استخراج روباز و زیرزمینی بیشینه باشد عمل میکند.
به منظور تهیه اطلاعات مورد نیاز ورودی نرمافزار Maxi pit ابتدا ذخیره معدن توسط نرم افزار Datamine نسخه 1/2 ارزیابی شده است، که طی آن ذخیره معدن 318/4 میلیون تن (بوکسیت شیلی، کائولنی و سخت) با عیار متوسط 47/41 درصد AL2O3 بدست آمده است و طراحی هفت مدل زمینشناسی با ترازهای کف روباز ،1140،1120،1100،1080،1060،1040 و1160 برای بوکسیت سخت انجام شده است. مدل زمینشناسی گزینههای مختلف وارد Maxi pit شد، و پس از انجام تنظیمات آن گزینه دوم (تراز کف روباز 1140) به عنوان حد روباز و زیرزمینی انتخاب شده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#حد بهینۀ #معدنکاری روباز #زیرزمینی # دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: