پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع  کارشناسی ارشد > سال 1403
  پدیدآورندگان:
 محمدرضا اصلی چرندابی _ Mohammadreza Asli Charandabi [پدیدآور اصلی]، عماد محجوبی[استاد راهنما]،  حمید عبدل آبادی [استاد راهنما]،  امیرحسین رضاپور [استاد مشاور]
چکیده: 
کشور ایران با میانگین بارش درازمدت سالانه حدود 206 میلیمتر و سرانه آب تجدیدپذیر حدود 1600 مترمکعبی در سال، در دسته کشورهای خشک و نیمهخشک قرار می گیرد که همواره در معرض خشکسالی و کمبود آب قرار داشته است. بخش کشاورزی بیشترین سهم مصرف آب در کشور را دارد. گلخانه ها، یکی از بهترین رویکردهای مدیریتی برای توسعه استفاده از منابع موجود آب و خاک هستند که به همراه بهبود بهرهوری آبیاری میتوانند نقش قابل توجهی در مدیریت مصرف آب ایفا نمایند. محاسبه نیاز آبی و آب مجازی یک محصول، اصلیترین گام در جهت برنامه ریزی آبیاری بهینه محصول است. هدف اصلی در این پژوهش، استفاده از روش میدانی برای محاسبه نیاز آبی گیاه، برآورد تبخیر و تعرق، تخمین ضریب گیاهی محصول فلفل دلمه ای در شرایط گلخانه، محاسبه آب مجازی محصول و در نهایت ارزیابی محتوای آب مجازی این محصول  است. در این پژوهش براساس آزمایش طراحی شده از روش مبتنی بر بیلان آب برای محاسبه میزان تبخیر و تعرق روزانه گیاه، برآورد مقادیر ضریب گیاهی، نیاز آبی و محتوای آب مجازی محصول و همچنین مقایسه این روش با روش های تجربی برای محاسبه تبخیر و تعرق مرجع استفاده شده است. تبخیر و تعرق گیاه در طول دوره رشد برابر با 53/3 میلی-متر در روز و برای گیاه مرجع 58/5 میلی متر در روز به روش مبتنی بر بیلان آب برآورد شد و مقایسه نتایج بدست آمده نشان داد که روش فائو-پنمن-مانتیث برای محاسبه تبخیر و تعرق مرجع، بیشترین شباهت را با روش آزمایش طراحی شده دارد. نتایج این پزوهش نشان داد که ضریب گیاهی محصول در سه مرحله ابتدایی، میانی و پایانی به ترتیب 13/0، 88/0 و 6/0 می باشد. متوسط نیاز آبی سالانه فلفل دلمه ای 5/7612 مترمکعب بر هکتار و و عملکرد 166 تن در هکتار محصول می باشد. همچنین میزان متوسط محتوای آب مجازی محصول 46 مترمکعب بر هکتار و صادرات آب مجازی در بازه زمانی سال های 1394 الی 1402، 37/39 میلیون مترمکعب برای این محصول بوده است.
  کلید واژه ها (نمایه ها):
 #آب مجازی    #نیاز آبی محصول    #تبخیر و تعرق گیاه    #تبخیر و تعرق مرجع    #ضریب گیاهی    #محتوای آب مجازی   
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
 
تعداد بازدید کننده: