پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1387
پدیدآورندگان:
بهنام پارسا [پدیدآور اصلی]، رضا نادری[استاد راهنما]، بهروز حسنی [استاد مشاور]
چکیده:
روش اجزاء محدود توسعهیافته (X-FEM) برای شبیهسازی رشد ترک، بدون شبکهبندی دوباره استفاده شده است. روش مجموعه تراز (LSM) نیز برای مدل کردن ترک و دنبال کردن مسیر رشد و حرکت آن بهکار گرفته شده است.
مدلکردن یک میدان ناپیوسته با یک تقریب اجزاء محدود استاندارد چالشهای منحصربفردی از خود نشان میدهد. ایجاد یک فضای تقریب که در امتداد یک خط یا سطح، ناپیوسته است، کاستیهای بسیاری را در شبکه اجزاء محدود ایجاد میسازد. شبیهسازی رشد و گسترش در ناپیوستگی باعث تحمیل نیاز به شبکهبندی دوباره در هر مرحله از محاسبات میشود.
در پایاننامه موجود، تقریب اجزاء محدود استاندارد با مجموعهای از توابع ناپیوسته، تقریب زده میشود. پایه غنیشده، از یک اجتماع از مجموعهی توابع شکل گرهای با یک مجموعه از حاصلضربهای توابع شکل گرهای با توابع غنیسازی، شکل میگیرد. ایجاد فضای تقریب در این روش، تقریبسازی را در ردهی روشهای تقسیم یگانه (PUM) قرار میدهد.
ترکیب روش مجموعه تراز که برای نشان دادن موقعیت ترک و نیز موقعیتهای نوک ترک استفاده شده است، با روش اجزاء محدود توسعهیافته، منجر به روشی میشود که در این روش مرکب نیازی به شبکهبندی دوباره دامنه، همزمان با رشد ترک نبوده و بنابراین این روش را بسیار کارآمد مینماید.
در روش اجزاء محدود توسعهیافته، توابع شکل گرهای با توابع ویژهای غنی شدهاند. توابع غنیسازی ممکن است ناپیوسته باشند (به منظور مدل کردن گسستگیها در دامنه)، مشتقهایشان نیز ممکن است ناپیوسته باشند (به منظور مدل کردن پیچ و تابها در دامنه) یا میتوانند به گونهای انتخاب شوند که یک مشخصه ویژه را به حل وارد سازند. بدین ترتیب، یک میدان ناپیوسته بطور مستقل از شبکه اجزاء محدود نشان داده شده است. قابلیت محاسبهی دقیق ضرایب شدت تنش (SIFs) برای یک شبکه که بر هندسه ترک منطبق نیست، یک نتیجهی برجسته روش اجزاء محدود توسعهیافته میباشد.
کاربرد این روش در مکانیک شکست الاستیک خطی (LEFM)، ترک ساکن منفرد و نیز رشد ترک در چندین مثال عددی مختلف نشان داده شده است. مسیرهای شبیهسازیشدهی ترک، همبستگی خوبی با دادههای تجربی از خود نشان داده و نتایج ثابت و استواری با این روش بدست آمده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#توابع غنیسازی,شکست الاستیک خطی (LEFM) دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: