پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1400
پدیدآورندگان:
سمانه تولی [پدیدآور اصلی]، مریم عجم حسنی[استاد راهنما]
چکیده: نقش غذا در رشد، تولید مثل، باروری به اثبات رسیده است، چنانچه حشرات از غذای مطلوب و با ارزش غذایی بالاتر بهره مند شوند، توان باروری آنها ارتقا خواهد یافت. که این موضوع از اهداف مهم پرورش حشرات میزبان واسط پارازیتوئیدها ازجمله زنبور تریکوگراما است که از لاروهای شب‌پره مدیترانه‌ای آرد، بعنوان میزبان آزمایشگاهی تغذیه می کند، پیش‌بینی راهبردهایی برای بالا بردن کیفیت پرورش این میزبان از مهمترین نکات می‌باشد. تحقیق حاضر با هدف تاثیر افزودن قندهای ما لتوز وساکارز به رژیم غذایی شب پره مدیترانه ای بر ویژگیهای زیستی و شاخصهای تغذیه‌ای شب‌پره مدیترانه‌ای آرد در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت . حشرات در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1±27درجه سانتی گراد ، رطوبت نسبی 40% و دوره روشنایی تاریکی14:10ساعت) پرورش داده شدند. و از لاروهای سن دوم در آزمایشات استفاده شد. تیمارها شامل تیمار اول: آرد (97گرم )+، قند ساکارز (3 گرم) تیمار دوم: آرد (97گرم )+قند مالتوز(3گرم)تیمار سوم (شاهد) آرد (100گرم ) بود. آزمایشات در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شدند. تاثیر افزودن قند بروی ویژگیهای زیستی شب‌پره مدیترانه‌ای آرد در همه تیمارها نسبت به شاهد اثر مطلوب معنی داری نشان داد P≤0.001))، بطوری که وزن شفیره تحت تاثیر تیمار ساکارز بیشترین بود. (12/0±26/1میلی گرم در روز) طول دوره شفیرگی تحت تاثیر رژیم های ساکارز و مالتوز بطور معنی داری کاهش یافت. (14/2± 60/9 روز) بالاترین در صد خروج پروانه های سالم شب‌پره مدیترانه‌ای آرد از پوسته شفیرگی مربوط به تیمار ساکارز بود. (21/9±00/81درصد) طول دوره لاروی شب‌پره مدیترانه‌ای آرد تحت تاثیر رژیم غذایی ساکارز کاهش معنی داری نشان داد. (29/3±53/46 روز) با مصرف ساکارز در جیره غذایی ،طول عمر حشره بالغ افزایش معنی داری را نشان داد (74/1±20/15روز). بالاترین میزان تخم ریزی نیز مربوط به رژیم غذایی حاوی ساکارز بود. (38/27±93/442عدد تخم) و میزان تفریخ تخم بین تیمارهای مالتوز و ساکارز تفاوت معنی داری نداشت، (59/4±40/84 درصد) ولی نسبت به شاهد عملکرد بهینه و مطلوبی را نشان داد. اثر رژیمهای غذایی بر روی چهار شاخص تغذیه‌ای، نرخ رشد نسبیRGR)) ، نرخ مصرف نسبی RCR)) ،راندمان غذای خورده شده (ECI) و شاخص هضم نسبی FDI)) در همه تیمارها نسبت به شاهد معنی دار بود. (P≤0.001). لاروهای سن دوم بید آرد پرورش یافته روی رژیم های غذایی حاوی ساکارز و مالتوز به ترتیب بیشترین کارایی تبدیل غذای خورده شده ECI)) (52/0±04/6درصد) و بالاترین شاخص هضم نسبی FDI)) (5/1±3/34درصد )را دارا بودند. به طور کلی، در میان تیمارها، افزودن ترکیباتی مانند قند مالتوز و قند ساکارز به بستر آرد می‌تواند به عنوان گزینه مناسبی در رژِیم غذایی شب‌پره مدیترانه‌ای آرد در نظر گرفته شود. بهبود کیفیت غذای لاروها در میزان هضم غذا و بهبود ویژگیهای زیستی حشره موثر بوده و می‌توان امیدوار بود که پرورش شب پره بید آرد به عنوان میزبان جایگزین برای دشمنان طبیعی نظیر زنبورهای تریکوگراما با قدرت بیشتری تحقق یابد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#قند های مکمل #شاخص های بیولوژیکی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)