پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
مژگان میرطالبی [پدیدآور اصلی]، احمد رجایی[استاد راهنما]، منوچهر بهمئی [استاد مشاور]
چکیده: روغن رویان گندم دارای بالاترین محتوای توکوفرول در میان روغنهای گیاهی و بالاترین میزان اسید چرب غیراشباع با ارزش تغذیه ای بالا است، اما وجود اسید های چرب غیر اشباع موجب کاهش پایداری اکسیداتیو روغن رویان گندم شده است. هدف از این پژوهش تولید نانوحامل های لیپیدی حاوی روغن رویان گندم به منظور افزایش پایداری اکسیداتیو آن بود. نتایج این تحقیق نشان داد که بهترین فرمول از نظر اندازه ذرات برای تهیه نانوحامل های لیپیدی حاوی روغن رویان گندم استفاده از امولسیفایر پلاکسامر 407 و فاز لیپید جامد پرسیرول بود. نسبت امولسیفایر پلاکسامر به فاز لیپیدی 1 به 1 باعث تولید ذراتی با اندازه 52.7 نانومتر شد. پتانسیل زتای ذرات به دلیل غیر قطبی بودن امولسیفایر پلاکسامر مورد استفاده نزدیک به صفر بود. پایداری ذرات در طی 15 روز نگهداری در دمای محیط بسیار خوب بود. بررسی رفتار دمایی فرمول با نسبت امولسیفایر پلاکسامر به فاز روغنی 1 به 1 نشان داد که اختلاط بین امولسیفایر، فاز جامد و فاز مایع به خوبی انجام شده و باعث ایجاد یک ساختار جدید شده است. نتایج حاصل از بررسی اکسیداسیون نانوحامل های لیپیدی در طی 35 روز نگهداری نشان داد که تغییرات اکسیداسیون نانوحامل های لیپیدی نسبت به امولسیون کمتر بود. بهترین فرمول از نظر پایداری اکسیداتیو فرمولاسیون حاوی امولسیفایر پلاکسامر به فاز روغنی 2 به 1 بود. همچنین میزان پراکسید نانوحامل های لیپیدی تهیه شده با امولسیفایر پلاکسامر در pHهای اسیدی نسبت به pH قلیایی اندکی کمتر بود. به همین دلیل توصیه می شود که این نانوحامل ها در فرمولاسیون های اسیدی مورد استفاده قرار گیرند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#نانوحامل های لیپیدی #روغن رویان گندم #پایداری اکسیداتیو دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: