پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1394
پدیدآورندگان:
قاسم صیدالی [پدیدآور اصلی]، علی عباسپور[استاد راهنما]، حمید رضا اصغری[استاد راهنما]، احمد اخیانی [استاد مشاور]
چکیده: وجود کروم, به ویژه کروم شش ظرفیتی در آب و خاک مشکلات جدی بر زندگی و محیط زیست بشر ایجاد نموده است. تثبیت یا غیر فعال کردن آن در محیط های آلوده با روشهای مختلف مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در همین راستا، به منظور بررسی تأثیر کاربرد کودهای فسفره و ترکیبات آلی بر برخی خصوصیات رشدی گیاه تربچه و فلفل آبیاری شده با آب آلوده به کروم، آزمایشی در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه در دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمارها شامل شاهد (C)، کود دی آمونیوم فسفات (AP)، کود سوپر فسفات تریپل (TP)، پودر یونجه (OM)، اسید هومیک (HA)، کود دی آمونیوم فسفات + پودر یونجه (AP+OM)، کود دی آمونیوم فسفات + اسید هومیک (AP+HA)، سوپر فسفات تریپل + اسیدهومیک (TP+HA)، سوپرفسفات تریپل + پودر یونجه (TP+OM) بودند. نتایج نشان داد مقدار تجمع کروم VI در ریشه گیاه تربچه و فلفل به ترتیب 59/11 و 34/21 درصد بیشتر از اندام‌های هوایی بود. به طور کلی در همه تیمارهایی که از کودهای فسفره و ترکیبات آلی استفاده شد کاهش تجمع کروم VI در اندام های گیاه را به همراه داشت در حالی که کاربرد ترکیبی کودهای فسفره و ترکیبات آلی موثرتر بود. بیشترین مقدار کاهش کروم VI در ریشه مربوط به تیمار TP+HA و AP+HA به ترتیب به میزان 57/8 و 39/38 درصد نسبت به شاهد در گیاهان تربچه و فلفل بود. همچنین بیشترین مقدار کاهش کروم VI در تیمار OM به میزان 45/09 درصد نسبت به شاهد در اندام هوایی گیاه فلفل بود. همبستگی منفی و معنی داری بین فسفر محلول و کروم VI در در اندام های گیاه تربچه و فلفل وجود داشت. به نظر می‌رسد که استفاده از کودهای فسفره و ترکیبات آلی می‌تواند سبب کاهش جذب کروم VI در اندام‌های گیاه تربچه و فلفل شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کروم VI #پودر یونجه #اسید هومیک #همبستگی

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)