پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > شیمی > مقطع دکتری > سال 1403
پدیدآورندگان:
هانیه قنبری [پدیدآور اصلی]، منصور عرب چم جنگلی[استاد راهنما]، محمد فرجی [استاد مشاور]
چکیده: در بخش اول این رساله الکترود کربن شیشهای (GCE) با استفاده از رنگ خوراکی سانست یلو (SY) برای توسعه یک حسگر الکتروشیمیایی ساده، سازگار با محیط زیست و کمهزینه اصلاح شد. عملکرد این الکترود بهعنوان یک حسگر کاربردی در اندازهگیری همزمان و انتخابی اسکوربیک اسید(AA)، دوپامین (DA) و اوریک اسید (UA) نشان داده شد. رنگ SY از طریق پیوند کووالانسی روی سطح الکترود تثبیت شد. ساختار و مورفولوژی الکترود اصلاحشده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) بررسی شد و نتایج نشان داد که ذرات SY روی سطح الکترود کربن شیشهای قرار گرفتهاند. فعالیت الکتروشیمیایی الکترود اصلاحشده با استفاده از تکنیکهای ولتامتری چرخهای (CV)، کرونوآمپرومتری، کرونوکولومتری و طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تحت شرایط بهینه، الکترود اصلاحشده SY/NaOH دارای فعالیت الکتروکاتالیتیکی خوب، محدوده خطی مناسب (0/7 تا 0/320، 2/0 تا 0/45 و 2/0 تا 0/50 میکرومولار)، حد تشخیص پایین (70/4، 13/0، 13/0 میکرومولار) برای AA، DA و UA، و پایداری بالایی است. کاربرد تجزیه ای SY/NaOH-GCE برای تعیین AA، DA و UA در نمونههای واقعی نظیر فلفل دلمهای، گریپفروت، آمپول دوپامین، قرص ویتامین C، آب لولهکشی و نمونههای زیستی (خون و ادرار انسان) با موفقیت ارزیابی شد.
در بخش دوم اندازهگیری الکتروشیمیایی همزمان سه رنگ افزودنی مصنوعی شامل پونسیو4 آر (PON)، ایزومر آن آمارانت (AMA)، و تارترازین (TAR) با استفاده از حسگری الکتروشیمیایی مبتنی بر پلیسانست یلو و نانولولههای کربنی چنددیواره انجام شد. در این پژوهش، سانست یلو با استفاده از یک فرآیند نوین الکتروپلیمریزاسیون پلیمریزه شد. میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) نشان داد که سطح نانولولههای کربنی چنددیواره با لایهای از پلیمر سانست یلو پوشانده شده است. فعالیت الکتروشیمیایی حسگر با استفاده از تکنیکهای طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS)، ولتامتری چرخهای (CV) و کرونوآمپرومتری تأیید شد. تحت شرایط آزمایشی بهینه، تعیین الکتروشیمیایی PON، AMA و TAR با استفاده از ولتامتری پالس تفاضلی (DPV) انجام شد. نتایج نشان داد که این حسگر دارای حد تشخیص پایین (LOD) به ترتیب برابر با 11/0، 21/0 و 13/0 میکرومولار و محدوده خطی (5/0 تا 0/30 میکرومولار) برای PON، AMA و TAR است. قابلیت این حسگر توسعهیافته برای تجزیه معمول نمونههای واقعی از طریق اندازهگیری PON، AMA و TAR در ژله، آبنباتهای ژلهای و آب شهر بهطور موفقیتآمیزی اثبات شد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#پلی سانست یلو #اسکوربیک اسید #دوپامین #اوریک اسید #حسگر الکتروشیمیایی #الکترود کربن شیشهای اصلاحشده #پونسیو 4آر #آمارانت #تارترازین #ایزومرها #اندازه گیری همزمان الکتروشیمیایی #آنالیز مواد غذایی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: