پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > فيزیک و مهندسی هسته ای > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1400
پدیدآورندگان:
مصطفی قلعه خانی [پدیدآور اصلی]، سید ایمان حسینی[استاد راهنما]، مجتبی هاشم زاده[استاد راهنما]
چکیده: تخلیه الکتریکی و پلاسمای ناشی از آن میتواند به روشهای مختلف به عنوان ابزاری برای سنجش سرعت هوا یا به طور کلی به عنوان سنسوری برای جریان سنجی به کار رود. بدین منظور یونهای آزاد شده از یک تخلیه الکتریکی پالسی در مسیر جریان سیال رها شده و سوار بر سیال به حرکت خود ادامه میدهند تا در پائین دست ردیابی شوند که در این حالت با اندازهگیری زمان پرواز یونها، سرعت سیال اندازهگیری میشود.
سه عنصر اصلی برای بررسی تجربی این پدیده عبارتند از یک تخلیه الکتریکی کرونا که به عنوان منبع یون عمل میکند، یک مدار الکترونیکی که نقش آشکار ساز را بر عهده دارد و نهایتا یک جریان سیال آرام و پایدار و قابل کنترل که با استفاده از یک تونل باد دستساز فراهم شده است.
نتایج حاصل از آزمایشات، وجود تناسب بین سرعت سیال و زمان پرواز یونها را نشان میدهد و فرض اصلی را تائید میکند. با اینحال سرعت اندازهگیری شده، کسری از سرعت سیال است که علت این مساله با شبیه سازی روشن شده است. دادههای حاصل از شبیه سازی نشان میدهند که با توجه به چیدمان به کار رفته و نصب منبع یون بر دیواره تونل باد، اثرات لایه مرزی سیال روی دیواره میتواند به نحوی حرکت یونها را به تاخیر انداخته و مانع از همراهی یونهای آزاد شده با سیال زمینه شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#تخلیه کرونا #جریان سنج یونی #جریان الکتروهیدرودینامیکی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: