پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > فيزیک و مهندسی هسته ای > مقطع دکتری > سال 1397
پدیدآورندگان:
مسلم احمد وند [پدیدآور اصلی]، کاظم بی تقصیر فدافن[استاد راهنما]، محمد مهدی شیخ جباری [استاد مشاور]
چکیده: در این رساله، به مطالعه گذار فازهای کیهانی مربوط به برهمکنشهای الکتروضیف و قوی و اثر آنها بر جهانی که اکنون میبینیم پرداخته میشود. وقتی که جهان حدود 〖10〗^(-10) ثانیه سن داشت گذار فاز الکتروضعیف رخ داد که در آن تقارن این برهمکنشهای ضعیف و الکترومغناطیس شکسته شد. پس از آن حدود 〖10〗^(-5) ثانیه بعد از مهبانگ گذار فاز پلاسمای کوارک-گلوئون به فاز هادرونی رخ داده است. از طرفی گذار فازهای مرتبه اول در جهان اولیه میتوانند باعث تولید امواج گرانشی شوند. در این رساله، با مطالعه گذار فاز مرتبه اول کیهانی دینامیک رنگ کوانتومی (QCD) برای اولین بار امواج گرانشی ناشی از تحول حبابها را با مدلهای هولوگرافی بهدقت مطالعه میکنیم. با استفاده از تناظر AdS/QCD و تناظر بین گذار فاز مرتبه اول هاوکینگ-پیج و گذار فاز محصور نامحصور، طیف امواج گرانشی حاصل را در این مدلها بدست میآوریم. بعلاوه، نشان میدهیم که آشکارسازهای IPTA و SKA قادر خواهند بود این امواج گرانشی را شناسایی کنند که میتواند شاهدی برای گذار فاز مرتبه اول محصور نامحصور باشد.
سناریوهایی سازگار با قیدهای کیهانی وجود دارند که با عدم تقارن بزرگی در بخش لپتونی میتوانند منجر به تولید پتانسیل شیمیایی باریونی متناهی در گذار فاز کیهانی QCD شوند. در این رساله، این امکان را در مدلهای هولوگرافی مورد بررسی قرار میدهیم. با استفاده از روش بازبهنجارش هولوگرافی، گذار فاز مرتبه اول هاوکینگ-پیج را بین فضای رایسنر نردسترم سیاهچاله AdSو فضای AdS گرمایی باردار که متناظر با گذار فاز محصور نامحصور است را پیدا میکنیم. همچنین طیف امواج گرانشی تولید شده در طی تحول حبابها را برای طیفی از سرعت دیوار حباب بدست میآوریم و اعتبار سناریوها و محاسبات مربوط به آن را با آزمایشهای مربوط به امواج گرانشی بررسی میکنیم.
همچنین امکان باریونزایی و توضیح منشأ عدم تقارن ماده-پادماده در این گذار فازها را بحث میکنیم. سازوکار جدیدی را برای باریونزایی الکتروضعیف پیشنهاد میکنیم که براساس امواج گرانشی تولید شده توسط میدانهای مغناطیسی دستگرد حاضر در گذار فاز مرتبه اول قوی الکتروضعیف است. بهواسطه امواج گرانشی دستگرد تولید شده توسط این میدانهای مغناطیسی، عدد لپتونی خالصی را از طریق ناهنجاری گرانشی بدست میآوریم. در این سازوکار، مقدار عدم تقارن باریونی مشاهده شده را میتوان در فضای پارامترهای مدلهایی با تحول آبشار معکوس برای میدان مغناطیسی بدست آورد. همچنین در این مدلها، میدان مغناطیسی میتواند نامزدی برای میدانهای مغناطیسی در مقیاس بزرگ باشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#گذار فاز الکتروضعیف #گذار فاز QCD #هولوگرافی #امواج گرانشی #باریونزایی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: