پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی شیمی و مواد > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1397
پدیدآورندگان:
امیر کمیلی نژاد [پدیدآور اصلی]، رضا طاهریان[استاد راهنما]
چکیده: در صنایع گاز و در تمام خطوط لوله گاز معمولاً ذرات و آلودگیهای خاصی وجود دارد که شامل ذرات زنگ لوله، رسوبات، میعانات گازی و ذرات جامد ریز است که به دو دلیل عمده باید از گاز ورودی به ایستگاه و نهایتاً از گاز مصرفی حذف گردند: 1- جهت جلوگیری از صدمات وارده به دستگاههای ابزار دقیق ایستگاه نظیر کنتور رگلاتور و...، 2- تأمین استانداردهای گاز جهت تحویل به مصرفکننده. در صنایع دیگر ازجمله صنایع هستهای، سیمان و... گازها و آلایندههای ذرهای در هوا منتشر میشوند که این آلودگیها برای محیط زیست بسیار مضرند. به همین دلایل تولید یک بستر مناسب برای استفاده در فیلترها الزامی است. هدف این پژوهش ساخت بستری با بازده مناسب برای استفاده در فیلترهای صنایع گاز است که خواص فیزیکی، مکانیکی مشابه با فیلترهای در حال استفاده شدن در صنایع گاز را داشته باشد.
در این پژوهش برای ساخت بستر از الیافهای کربن، سلولز، شیشه و پلیپروپیلن و رزین فنولیک استفاده شد. آزمون عبور دهی گاز نشان از برتری نمونهی سلولزی نسبت به دیگر نمونههای دیگر الیاف را نشان داد. با توجه به نتایج این آزمایش برترین نمونهها در آزمایشهای ترشوندگی، آئروسل، مقاومت به پارگی و آنالیز میکروساختار مورد مطالعه قرار گرفتند.
در آزمون ترشوندگی تمام نمونهها آبدوست بودند و قطره سریعاً جذب نمونه شد. در آزمون آئروسل بازدهی نمونهی سلولز برای ذرات 5 میکرون 100% تخمین زده شد که بازهم به نسبت دیگر الیاف بهتر بود. در مبحث آزمون مقاومت به پارگی برای نمونهی سلولز نتایج بهتری به دست آمد. برای بررسی تخلخلها از آنالیز میکروسکوپ روبشی استفاده شد که با توجه به تصاویر میزان تخلخلهای نمونهی سلولز بیشتر از دو نمونهی دیگر بود به این دلیل که در نمونهی سلولز از رزین فنولیک استفادهنشده بود و همچنین با افزایش دما الیاف سلولز ذوب نشدند و همچنین اندازهی تخلخلها برای سلولز حدود 15 میکرون و برای دو الیاف دیگر حدود 9 میکرون است. با توجه بهتمامی آزمایشهای صورت گرفته نمونهی سلولز درمجموع نتایج خوبی را به نمایش گذاشت و میتوان از آن بهعنوان بستر در فیلترها مورد استفاده قرار داد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#صنایع گاز #بستر #الیاف سلولز #الیاف کربن #الیاف پلیپروپیلن #رزین فنولیک دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: