پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع دکتری > سال 1397
پدیدآورندگان:
محمدرضا نیک گفتار [پدیدآور اصلی]، محمد عطائی[استاد راهنما]، رضا خالوکاکائی[استاد راهنما]، محمدرضا رضوانیان زاده [استاد مشاور]
چکیده: برای بازیابی حداکثری ذخایر معدنی زیرزمینی اورانیوم، کاهش میزان اشعه جذبی کارگران معدن، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و کاهش هزینههای معدنکاری میبایست تمهیدات ویژهای اندیشیده شود. یکی از این تمهیدات، پرکردن فضاهای استخراجی با پرکنندههای بتنی هیدرولیکی به خصوص در روش استخراج کندن و پرکردن تونلی میباشد. پرکننده عبارت است از مادّه یا موادّی که جهت پرکردن فضاهای خالی حاصل از کارگاههای استخراج معادن زیرزمینی به منظور تأمین ایمنی یا انجام عملیات استخراج مورد استفاده قرار میگیرد. در پرکردن بتنی هیدرولیکی معادن زیرزمینی اورانیوم علاوه بر افزایش میزان بازیابی ذخایر معدنی برجا و افزایش ایمنی معدن، میتوان میزان تشعشع حاصله از کانسنگ اورانیوم و اشعه جذبی کارگران معدن در حفریات زیرزمینی را نیز کاهش داد.
آزمایشها و برداشتهای میزان تشعشع برای طرحهای اختلاط بتنی هیدرولیکی ساخته شده از مصالح سنگی گوناگون برای ضخامتهای مختلف پرکننده بتنی انجام شده است که نشان دهنده کاهش شدید میزان تشعشع و دز جذبی اشعه با افزایش ضخامت و وزن مخصوص پرکننده بتنی هیدرولیکی میباشد. این امر نیز اثبات شد که میتوان باطلههای استخراجی و آب زهکشی شده از معادن اورانیوم را که آلوده به مواد رادیواکتیو میباشند، در اختلاط پرکنندههای بتنی هیدرولیکی برای پرکردن معادن زیرزمینی اورانیوم در راستای کاهش آلودگیهای زیست محیطی و کاهش هزینههای پرکردن مورد استفاده قرار داد. همچنین هزینه تمام شده ساخت یک مترمکعب از هر اختلاط بتنی محاسبه گردید، که با توجه تحلیلهای ژئومکانیکی اختلاطهایی که مقاومت فشاری تک محوری 28 روزه آنها بالای 5 مگاپاسکال باشد میتواند در محدوده طرح اختلاطهای قابل قبول از نظر پایداری قرار گیرد. در نهایت طرحهای اختلاطی که از نظر مقاومت فشاری و جذب اشعه بالاتر بوده و از نظر اقتصادی هزینه پایینتری داشتهاند، در اولویت انتخاب برای پرکننده معادن زیرزمینی اورانیوم قرار گرفتهاند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#باطله معادن اورانیوم #پرکردن بتنی هیدرولیکی #تشعشع #مسائل اقتصادی #آلودگی زیست محیطی #طرح اختلاط دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: