پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1393
پدیدآورندگان:
محمد امیر عالمی [پدیدآور اصلی]، مهرداد سلیمانی منفرد[استاد راهنما]
چکیده: اسیدکاری چاهها متداولترین روش تحریک سنگ مخزن میباشد. در این روش، اسید بهمنظور تحریک چاه به درون آن تزریق میگردد تا معابری که دچار آسیب شدهاند را باز نماید یا بخشی از سازند را در خود حل نموده و مسیرهای جدیدی جهت تولید ایجاد نماید. هدف از انجام عملیات اسیدکاری چاههای نفت و گاز را میتوان مشتمل بر احیاء کردن چاه، باز کردن خلل و فرج، افزایش تولید، افزایش میزان تراوایی، تمیزکاری و شستشوی چاه، ... و بهطور کلی کاهش اثر پوست دانست. با توجه به پیچیدگی این عملیات و وابستگی آن به عوامل مختلف، تعیین دقیق چگونگی تاثیر این عوامل سخت میباشد. بنابراین استفاده از روش هایی با عملکرد سریع و عدم نیاز به فرضیات پیچیده همانند شبکه های عصبی مصنوعی، برای تعیین چگونگی تاثیر پارامترها بر عملیات اسیدکاری (مانند حجم اسید و دبی تزریق) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد که میتواند کمک شایانی به بهبود میزان تولید چاهها و پیشرفت اقتصادی میادین نفتی داشته باشد.
دراین تحقیق هدف ارائه روشی است که بتواند عملیات اسیدکاری را از نظر زمان و هزینه انجام بهبود دهد و در عین حال تولید چاه را نیز افزایش دهد. شبکه های عصبی مصنوعی با الگوبرداری از عملکرد شبکه های عصبی زیست شناختی به تحلیل مسائل پرداخته و اقدام به برآورد، رده بندی و ... میکنند. در این تحقیق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی، اقدام به طراحی و بهینه سازی عملیات اسیدکاری در یکی از میادین نفتی با استفاده از اطلاعات اولیه چاه و مخزن شده است.
از نتایج این تحقیق می توان گفت که روش شبیه سازی به دلیل داشتن فرضیات زیاد و نیاز به داده های فراوان مقدار حجم اسید را بسیار زیاد تخمین می زند که زمان و هزینه عملیات به شدت افزایش می یابد. در حالی که روش شبکه های عصبی مصنوعی نتایج بهتر و نزدیک به واقعیت را پیشنهاد می دهد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#تحریک چاه #اسیدکاری #آسیب سازند #شبکه عصبی مصنوعی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: