پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
علی روهنده [پدیدآور اصلی]، معصومه کردی [استاد راهنما]، مهنازرضائیان [استاد راهنما]، سوسن ابراهیمی[استاد مشاور]
چکیده:
حوضه رسوبی مغان با وسعت بیش از 6000 کیلومتر مربع و با ضخامت رسوبات بیش از 8 کیلومتر، یکی از حوضههای مهم اکتشاف مواد هیدروکربنی در شمال غرب ایران است. سازند تخریبی زیور با سن الیگوسن- میوسن یکی از سنگ مخزنهای با پتانسیل در این حوضه و سازند مورد پژوهش در این پایاننامه میباشد.
در این مطالعه، ساختار تکتونیکی منطقه با استفاده از نرم افزارهای گوگل ارث و سورفر بررسی شد و خطوارههای تکتونیکی از تصاویر ماهوارهای با استفاده از دادههای لندست 9 و SRTM استخراج گردید. تحلیلهای بعدی با Arc Map و Rock Works نشان داد که امتداد عمده خطوارهها شرقی- غربی است و رسوبات سازند زیور در آخرین رژیم کششی حاکم بر حوضه مغان نهشته شدهاند.
مطالعات صحرایی، نمونه برداری و پتروگرافی سازند زیور مشخص کرد که این سازند متشکل از ماسه سنگهای لیت آرنایتی است که شکستگیهای آن با سیمان انیدریتی پرشدهاند. مطالعات با میکروسکوپ الکترونی نشان دادهاند که مواد هیدروکربنی در این سیمانها به دام افتادهاند، که نشان دهنده تأخر تشکیل سیمان نسبت به پرشدگی مخزن با مواد هیدروکربنی است.
مطالعه میکروترمومتری سیالات آبگین به دام افتاده در کانیهای تبخیری پرکننده شکستگیهای سازند زیور نشان داد که کانیهای تبخیری سازند زیور در دمای 70-60 درجه سانتیگراد تشکیل شدهاند و حاوی میانبارهای هیدروکربنی با فلورسانسهای متفاوت هستند، که نشان دهنده وجود نفت با APIهای مختلف است. این یافتهها بیانگر این است که شکستگیها نقش کلیدی در مهاجرت نفت و پرشدگی مخازن نفتی در منطقه مغان داشتهاند
کلید واژه ها (نمایه ها):
#سازند زیور #شکستگی #سیمان تبخیری پرکننده شکستگی #میکرومتری سیالات درگیر آبگین و سیالات درگیر هیدروکربنی.
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: