پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1402
پدیدآورندگان:
ساناز سماله [پدیدآور اصلی]، احمد واعظیان[استاد راهنما]، مهرداد سلیمانی منفرد[استاد راهنما]، یوسف شیری[استاد مشاور]
چکیده:
همه مخازن نفت از جمله مخازن کربناته پس از برداشت اولیه، دچار افت فشار و کاهش تولید میشوند. در مخازن کربناته به دلیل نفت دوست بودن، مقادیر عظیمی از نفت همچنان در مخزن باقی میماند. به همین جهت روشهای ازدیاد برداشت برای دستیابی به نفت باقیمانده در این مخازن از اهمیت بالایی برخوردار است. ازدیاد برداشت شیمیایی یکی از روش های ازدیاد برداشت نفت است. در این روش از مواد شیمیایی مانند آلکالین ها، سورفکتانتها و پلیمرها استفاده میشود. استفاده همزمان این روش با نانو ذرات، باعث بهبود بازیافت نفت از طریق تغییر ترشوندگی سنگ کربناته از حالت نفت دوست به حالت آب دوست میشود.
بنابراین در این تحقیق اثر نانوذرات آلومینا بر تغییر ترشوندگی نمونه مغزه های کربناته نفت دوست مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به ویژگی آبدوستی نانوذره آلومینا، انتظار میرود ترشوندگی نمونه سنگ کربناته نفت دوست پس از درمان با این نانوسیالات به حالت آبدوست تغییر یابد. به همین منظور 24 برش از مغزههای کربناته در شش غلظت مختلف از نانوسیالات قرار گرفته و تغییرات ترشوندگی آنها با روش اندازه گیری زاویه تماس به روش قطره آویزان محاسبه شده است.
نتایج نشان دادند که نانوذرات آلومینا اثر قابل توجهی بر کاهش زاویه تماس (به سمت آب دوستی) داشته اند. با افزایش غلظت نانوذره آلومینا تغییر ترشوندگی به سمت آب دوستی افزایش یافته است. در تمامی سیالات تهیه شده، حداکثر کاهش زاویه تماس در غلظت 15/0 درصد وزنی نانوذره آلومینا مشاهده شد.
در ادامه به بررسی اثر نانوذره آلومینا در شش غلظت بر ویسکوزیته نفت خام در محدودهی دمایی 65-25 درجهی سانتیگراد پرداخته شده است. نتایج نشان میدهد در تمامی حالتها بر حسب دما، با افزایش غلظت نانوذره ویسکوزیته نفت خام نیز افزایش یافته است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#ازدیاد برداشت #کربناته #نانوذرات #ترشوندگی #ویسکوزیته
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: