پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1390
پدیدآورندگان:
نیما نبی زاده [پدیدآور اصلی]، علی دستفان[استاد راهنما]، احمد دارابی[استاد مشاور]
چکیده: در سالهای اخیر استفاده از موتورهای سنکرون مغناطیس دائم بسیار رواج پیدا کرده است. این موتورها ارزانترند، وزن و حجم کمتری دارند، عمر طولانیتری دارند و استهلاکشان کمتراست. برای کنترل گشتاور این موتورها عمدتا از دو روش برداری و کنترل مستقیم استفاده میشود که اخیرا روش کنترل مستقیم گشتاور به دلیل سادگی مدار و طراحی و همچنین پاسخ سریع گشتاور بسیار مورد توجه صنعت قرار گرفته است. از طرفی برای اینکه در کنترل مستقیم گشتاور علاوه بر گشتاور بر روی سرعت موتور نیز کنترلی وجود داشته باشد، حلقهی کنترل سرعت نیز به این طرح اضافه شده است. اضافه شدن حلقهی کنترل سرعت باعث شده که یکی از مهمترین مزایای طرح کنترل مستقیم گشتاور، از بین برود. این مزیت عدم نیاز این طرح به حسگرهای سرعت و موقعیت روتور است. این حسگرها از آن رو مشکل ساز اند که استحکام محرکه را کاهش میدهند و باعث لختی، افزایش وزن و افزایش قیمت محرکه میشوند. لذا پیشنهاد شده که برای داشتن اطلاعات سرعت موتور، به جای سنسور مکانیکی از تخمینگرها استفاده شود.
در این پایان نامه ابتدا به معرفی موتور سنکرون مغناطیس دائم بدون جاربک میپردازیم و مدل موتور در دستگاههای مختصات شرح داده میشود. سپس طرح کنترل مستقیم گشتاور برای این موتور معرفی شده و جزئیات آن برای این موتور بسط داده میشود. برخی از تکنیکهای رایج تخمین مثل تخمینگر حلقه باز سرعت با استفاده از شاردور استاتور و همچنین تخمین گرهای حلقه بسته مثل روش مدل مرجع-تطبیقی، مشاهده گر مد لغزشی و تخمینگر بر پایه فیلتر کالمن توسعه یافته معرفی میشود. سپس تخمین گر پیشنهادی بر پایهی شبکه عصبی پیشنهاد شده که یک تخمینگر بهینه است. از آن نظر که به مدل موتور نیازی نداشته و نسبت به تغییر پارامترها تا حد زیادی استوار است. سه مورد از تخمینگر های معرفی شده برای کنترل مستقیم گشتاور موتور شبیه سازی شده، نهایتا کاربرد این تکنیکها با هم مقایسه خواهد شد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#موتور سنکرون مغناطیس دائم #بدون جاروبک #کنترل مستقیم گشتاور #تخمین سرعت #مدل تطبیقی مرجع #شبکه عصبی . دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: