پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی مکانیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1399
پدیدآورندگان:
محمد نقی ئی [پدیدآور اصلی]، محمد ضامن[استاد راهنما]، محمدحسین احمدی[استاد راهنما]
چکیده: خشک کردن میوه ها از گذشته های بسیار دور به منظور حفظ کیفیت و تسهیل در انبارداری و همچنین بالا بردن ارزش افزوده جهت سود بیشتر کشاورزان مورد توجه بوده است. روشهای متعددی برای خشک کردن محصولات غذایی به کار گرفته میشود که با توجه به نوع آن از انرژیهایی همچون برق، گاز و انرژی خورشیدی استفاده میشود. از بین انرژیهای مختلف انرژی خورشیدی به دلیل ارزان، فراوان و مهمتر از همه پاک بودن آن و همچنین پتانسیل بالای کشور در زمینه برخورداری از انرژی خورشید، بیش از سایر انرژیها مورد توجه است. خشککنهای خورشیدی با توجه به مکانیزم جذب انرژی خورشید به انواع صفحه تخت، کلکتور سهموی خطی و کلکتور لوله خلاء تقسیم بندی میشوند. از نظر تماس با نور خورشید، خشک کردن به انواع مستقیم، غیرمستقیم و ترکیبی تقسیم بندی میشوند. کلکتور لوله خلاء جدیدترین نوع کلکتور است که ضمن برطرف کردن معایب انواع دیگر راندمان بالایی در انواع شرایط آب و هوایی دارد. در این پایان نامه کار عملی جدیدی بر روی خشککن لوله خلاء انجام شده است و بر خلاف انواع قبلی که به صورت غیرمسقیم (گرمایش آب یا مواد ذخیره ساز) از انرژی خورشید برای خشککردن استفاده میکند در این روش به صورت مستقیم حرارت جذب شده خورشید صرف گرم کردن هوای داخل لولههای خلاء شده و هوای گرم شده مستقیما به داخل مخزن خشککن هدایت و صرف خشک کردن محصول میشود. در این پایان نامه تستهای مختلفی با سرعتهای مختلف جریان هوا،2 و 4 متر بر ثانیه و فن خاموش و همچنین خشککردن در محیط صورت گرفته است. نتایج به دست آمده از این تست ها حاکی از صرفه جویی 30 الی 65 درصدی در مدت زمان خشککردن با سرعت 2 و 4 متر بر ثانیه نسبت به خشک کردن طبیعی است. راندمان خشک کردن نیز در محدوده 34/2 الی 7/9 درصد که به ترتیب مربوط به تست هلو، شلیل و زردآلو(به طور همزمان) با سرعت 2 و مخزن پر از سیب با سرعت 4 متر برثانیه میباشد که در مقایسه با انواع دیگر خشککن که تجهیزاتی از قبیل مواد ذخیره ساز یا واحد الکتریکی کمکی دارند عملکرد خوبی را نشان میدهد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#خشککن خورشیدی #خشککن لوله خلاء #هوا گرم کن خورشیدی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: