پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
مهری محمدی خواه [پدیدآور اصلی]، حمید عباس دخت[استاد راهنما]، منوچهر قلیپور[استاد مشاور]، مصطفی حیدری[استاد مشاور]
چکیده:
افزایش کیفیت علوفه، موجب افزایش عملکرد تغذیه می شود و ارتقای کیفیت علوفه از اهداف مهم عملیات زراعی در کشت علوفـه است. از طرفی یکی از مشکلات کشت ذرت، سبزشدن ضعیف بذرهای این گیاه می باشد که این امـر سـبب عـدم دستیابی به تراکم و نیز یکنواختی در پراکنش مطلوب بوته ها و کاهش کارایی مصرف نهاده ها می شود. این آزمایش به منظور مطالعه تاثیر پرایمینگ بذر و کشت مخلوط افزایشی ذرت و لوبیا در منطقه داورزن به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل انجام شد. عامل اول در دو سطح شاهد (عدم پرایمینگ) و( پرایمینگ شده ) و عامل دوم شامل ترکیب کشت مخلوط افزایشی ذرت ولوبیا درپنج سطح (ذرت خالص، ذرت + 25% لوبیا، ذرت+50% لوبیا، ذرت +75% لوبیا،ذرت + 100% لوبیا ) در چهار تکرار معین گردید. نتایج پژوهش نشان داد که ارتفاع بوته، وزن تر ساقه، وزن تر برگ، وزن تر بلال، شاخص سطح برگ، وزن خشک ساقه ، وزن خشک برگ، وزن خشک بلال، شاخص سبزینگی برگ، کلروفیل a، کلروفیل b ،کلروفیل کل، کارتنوئید، وزن صد دانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و نسبت برابری زمین تحت تاثیر نسبت های مختلف کشت مخلوط قرار گرفتند. روش پرایمینگ تاثیر معنی داری بر تمامی شاخص ها نسبت به شاهد(عدم هیدرو پرایمینگ) داشت. کمترین مقادیر شاخص های مورد بررسی در تیمارهای تک کشتی(ذرت خالص) به دست آمد. بیشترین مقدار ارتفاع بوته، وزن تر ساقه، وزن تر برگ، وزن تر بلال، شاخص سطح برگ، وزن خشک ساقه ، وزن خشک برگ، وزن خشک بلال، شاخص سبزینگی برگ، کلروفیل a ،کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنوئید، وزن صد دانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و نسبت برابری زمین در نسبت ذرت+50 درصد لوبیا به دست آمد به طوری که در شرایط پرایمینگ و نسبت اختلاط ذرت + 50% لوبیا وزن خشک برگ وزن خشک ساقه، شاخص سبزینگی برگ، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه به ترتیب 43%، 26% ، 25%، 31% و 42% نسبت به شاهد افزایش پیدا کردند . بنابراین توصیه می شود در جهت رسیدن به اهداف کشاورزی پایدار و برداشت علوفه با کیفیت بالاتر از کشت مخلوط ذرت+50 درصد لوبیا و تکنیک پرایمینگ استفاده شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#هیدروپرایمنگ #عملکرد دانه #نسبت برابری زمین #عملکرد بیولوژیک
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: