پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
احمد کلیدری [پدیدآور اصلی]، حسن خوش قلب[استاد راهنما]، مهدی رضایی[استاد مشاور]
چکیده: آلوبخارا از مهمترین میوه های هسته دار با عمر انباری پائین محسوب می شود. روی و بور ازعناصر غذایی مهم مورد نیاز درختان میوه هستند که نقش مهمی در کیفیت میوه ها پس از برداشت دارند. همچنین ترکیبات آمینی و اسانس ها امروزه در افزایش عمر انبارمانی میوه ها مورد توجه قرار گرفته اند. از این رو در آزمایش مجزا نقش محلول‌پاشی روی و بور و غوطه وری میوه های آلو در ترکیب آمینی اسپیرومیدین و اسانس نعناع در کیفیت و کمیت عمر انباری آلوبخارا بررسی گردید. در آزمایش اول درختان در یک مرحله توسط عناصر روی و بور محلول پاشی شد و انبارمانی میوه در طی سه هفته بررسی شد. در آزمایش دوم میوه ها توسط آسپرمیدین در غلظت های صفر، 2 و 5 پی پی ام و اسانس نعنا (شاهد و کاربرد اسانس نعنا) تیمار و بعد از آن در 42 روز (شش هفته زمان انبارمانی) هر هفته ارزیابی شدند. pH آب میوه، اسیدیته میوه (TA)، هدایت الکتریکی (EC)، مواد جامد محلول (TSS)، شاخص طعم، وزن تر میوه، سفتی میوه، ویتامین C، فنول و همچنین شاخص رنگ اندازه-گیری شدند. نتایج آزمایش اول نشان داد که محلول پاشی روی و بور سبب افزایش صفاتی همچون pH آب میوه، اسیدیته میوه، مواد جامد محلول (TSS)، شاخص طعم میوه (TSS/TA)، وزن تر میوه، سفتی میوه، ویتامین C و شاخص رنگ در طی انبارمانی در میوه آلوبخارا شدند. همچنین در این آزمایش شاخص طعم میوه، مواد جامد محلول، سفتی میوه و شاخص های رنگ میوه آلوبخارا در طی انبار مانی به‌طور معنی داری داشت (داشت(P<0.01). محلول پاشی روی و بور سبب افزایش صفاتی همچون pH آب میوه، اسیدیته میوه، مواد جامد محلول (TSS)، شاخص طعم میوه، وزن تر میوه، سفتی میوه، ویتامین C و شاخص های رنگ گردید. نتایج بخش دوم آزمایش نیز نشان داد طی انبار مانی شاخص رنگ، سفتی میوه، مواد جامد محلول، EC آب میوه کاهش یافت. اسانس نعنا شاخص طعم میوه را افزایش داد. آسپرمیدین در غلظت 2 پی پی ام سبب افزایش شاخص های کیفی میوه از قبیل اسیدیته مواد جامد محلول، شاخص طعم میوه، وزن تر میوه، سفتی میوه و شاخص رنگ L و a گردید. محلول‌پاشی روی و بور و استفاده از اسپیرمیدن (2 پی پی ام) جهت افزایش انبارمانی میوه آلوبخارا توصیه می‌شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#آلوبخارا #محلول‌پاشی روی و بور #آسپریمیدین #اسانس نعناع فلفل #خواص کیفی میوه
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)