پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1400
پدیدآورندگان:
اسمعیل عباسی [پدیدآور اصلی]، حسن خوش قلب[استاد راهنما]
چکیده: تغذیه اصولی درختان میوه یکی از موارد مهم در نیل به افزایش کمی و کیفی تولیدات باغی می باشد که آگاهی از میزان و نوع مصرف کودهای شیمیایی و آلی با توجه به نوع محصول و همچنین استفاده از زمان مناسب برای استفاده از کودها جهت افزایش کارایی آنها از اهمیت بـالایی برخوردار است. یکی از مشکلات درختان آلو به ویژه رقم شابلون تشکیل تعداد کم میوه و ریزش میوه های تشکیل شده در مناطق مرطوب محسوب می شود. از اینرو هدف از انجام پژوهش پیش رو افزایش تشکیل میوه (Fruit set) و همچنین جلوگیری از ریزش پیش از برداشت به همراه افزایش اندازه و کیفیت میوه از طریق تغذیه درختان با کاربرد عناصر روی، بور و ازت می باشد. به منظور بررسی بررسی اثرات محلول‌پاشی اسیدآمینه و کود فروت ست بر خصوصیات کمی و کیفی ارقام آلوی شابلون و موریتانی در شهرستان گرگان آزمایشی بصورت طرح اسپیلت فاکتوریل با 3 تکرار در سطح 1000متر مربع انجام گرفت. تیمار اول شامل نوع رقم (شابلون و موریتانی)، تیمار دوم شامل کاربرد کود فروت ست در 2 سطح مصرف و عدم مصرف کود فروت ست و تیمار سوم شامل کاربرد کود حاوی اسیدآمینه در 4 زمان: 1- شاهد (عدم مصرف یا صفر) 2- زمان ریزش کاسبرگ‌ها (میوه ریز) 3- زمان سفت شدن هسته 4- هر دو زمان(میوه ریز و سفت شدن هسته) در نظر گرفته شد. نتایج حاصله این پژوهش به طور کلی مشخص نمود که کاربرد اسید آمینه در هردو رقم آلو شابلون و موریتانی باعث افزایش صفات فیزیکی و شیمیائی اندازه گیری شده در این تحقیق بود و کاربرد کود فروت ست نیز نتایج مشابهی داشت ولی در تیمارهای با کاربرد اسید آمینه نسبت به کاربرد فروت ست به همراه اسید آمینه میزان افزایش پارمترهای اندازه گیری شده در هردو رقم بیشتر بود. بیشترین وزن خشک میوه مربوط به تیمار آلو رقم موریتانی بدون مصرف فروت ست با کاربرد اسید آمینه در مرحله صفت شدن هسته با میانگین وزن خشک 58/3 گرم که مربوط به تیمارهای آلو شابلون و موریتانی در مصرف فروت است و عدم کاربرد اسیدآمینه با میانگین 83/0 گرم بود. بیشترین حجم میوه مربوط به رقم آلو شابلون بدون کاربرد فروت ست و مصرف اسیدآمینه در زمان سفت شدن هسته با میانگین 67/41 میلی لیتر و کمترین حجم مربوط به تیمارهای آلو شابلون و موریتانی در مصرف و عدم مصرف فروت ست با تیمار شاهد اسیدآمینه با میانگین 6 میلی لیتر بود. همچنین در مورد زمان مصرف نیز در برخی از پارامترها زمان سفت شدن هسته و در برخی دیگر هردو زمان محلول پاشی دارای بیشترین مقادیر در پارامترهای اندازه گیری شده بودند. آلو رقم شابلون نیز نسبت به موریتانی واکنش بیشتری نسبت به محلول پاشی از خود نشان داد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی : وزن خشک #تشکیل میوه #محتوای نیتروژن میوه #محلول پاشی #آلو
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)