پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1400
پدیدآورندگان:
داود سلمانی [پدیدآور اصلی]، مهدی رضایی[استاد راهنما]
چکیده: فلفل شیرین قلمی سبز از صیفی جات محبوب با طعم شیرین است که تقریبا در تمامی غذاها قابل استفاده است. آب یکی از مهمترین فاکتورهای اصلی محدود کننده رشد فلفل در گلخانه محسوب می گردد. از این رو در این پژوهش در یک آزمایش بر پایه طرح اسپلیت پلات تاثیر کاربرد اسیدهای آمینه در کاهش خسارات ناشی از تنش خشکی بررسی گردید. فاکتور اصلی دور آبیاری در دو سطح 50 درصد ظرفیت مزرعه ای و 100 درصد ظرفیت مزرعه ای (شاهد) و فاکتور فرعی کاربرد اسید آمینه با سه سطح شاهد، 150 و 300 میلی گرم در لیتر در چهار تکرار انجام شد. صفات رویشی و زایشی و عملکرد میوه فلفل (رقم لامبارد) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تنش خشکی به طور معنی داری موجب کاهش رشد رویشی، کمیت، کیفیت و عملکرد میوه فلفل شیرین می شود. محلول پاشی اسید امینه به طور معنی داری سطح برگ را افزایش می دهد ولی با کاهش سطوح آبیاری میزان سطح برگ کاهش یافت. در محلول پاشی با کود حاوی اسید آمینه تعداد میوه و عملکرد به طور معنی داری افزایش یافت. محلول پاشی با کود حاوی اسیدآمینه با غلظت 300 میلی گرم در لیتر با میانگین 97/0کیلوگرم در بوته بیشترین عملکرد و تیمار تنش خشکی بدون محلول پاشی با کود اسید آمینه با میانگین 70/0کیلوگرم در بوته کمترین مقدار عملکرد را داشت. با افزایش سطح کودحاوی اسید امینه میزان کلروفیل حدود 20 درصد نسبت به شاهد افزایش داشت و به میزان 47 درصد رسید و مقدار ویتامین ث در شرایط تنش 29 میلی گرم در 100 گرم میوه بود که با کاربرد 300 میلی گرم در لیتر کود حاوی اسید آمینه به 52 میلی گرم در 100 گرم رسید. کاربرد کود حاوی اسیدهای آمینه توانست به مقدار قابل توجهی موجب افزایش راندمان عملکرد و کیفیت فلفل شد و آثار مخرب تنش را کاهش داد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی: فلفل #تنش خشکی #اسیدهای آمینه #ظرفیت مزرعه ای #عملکرد #صفات رویشی #صفات کمی وکیفی میوه
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)