پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1401
پدیدآورندگان:
طیبه مظهری [پدیدآور اصلی]، محمدرضا عامریان[استاد راهنما]، مهدی قلعه نوی [استاد مشاور]
چکیده:
گیاهان دارویی جزو گیاهان مهم اقتصادی می͏باشند و اثربخشی آنها و ایمنی نسبی باعث توسعه کشت آنها شده است. به منظور بررسی تراکم کاشت، قارچ میکوریزا و محلولپاشی اسید فولویک بر خصوصیات رشدی، اجزای عملکرد و رنگدانههای فتوسنتزی گیاه چای ترش، آزمایشی در سال زراعی 1400-1399 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار اجرا شد. آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تراکم به عنوان فاکتور اصلی در دو سطح فاصله ردیف 50 سانتیمتر (6 بوته در متر مربع) و 75 سانتیمتر (4 بوته در متر مربع) و محلولپاشی با اسید فولویک در سه سطح (شاهد آب، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) و قارچ میکوریزا در دو سطح (کاربرد گلوموس موسهآ (Glomus mosseae) و عدم کاربرد) به عنوان فاکتورهای فرعی بودند. نتایج نشان داد با افزایش تراکم بر میزان وزن غوزه، وزن تر و خشک کاسبرگ و تعداد غوزه در بوته در تک بوته کاسته شد ولی به دلیل ماهیت بیشتر بوته در متر مربع، صفات فوق در تراکم شش بوته در متر مربع بیشتر از تراکم چهار بوته در متر مربع بود. از طرف دیگر، در تمام شاخصهای اندازهگیری شده، استفاده از قارچ میکوریزا و محلولپاشی اسید فولویک از صفر به 1000میلیگرم در لیتر نسبت به عدم مصرف کود زیستی برتری داشت. به͏عنوان نتیجه͏گیری نهایی می͏توان تایید کرد استفاده از قارچ میکوریزا و اسید فولویک با تراکم شش بوته باعث افزایش خصوصیات رشدی و عملکردی چای ترش شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#واژگان کلیدی: گلوموس موسهآ #وزن غوزه #کلروفیل a #کارتنوئید #رنگدانههای فتوسنتزی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: