پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1401
پدیدآورندگان:
علیرضا تاجیک [پدیدآور اصلی]، حمیدرضا صمدلویی[استاد راهنما]
چکیده: ترکیبات فنولیک از مهمترین ترکیبات در بیشتر صنایع و بخصوص صنعت غذا و دارو میباشند و به داشتن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی معروف هستند. بنابراین، امروزه استخراج این ترکیبات از منابع مختلف بویژه منابع گیاهی بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. همچنین از آن جا که بیماریهای عفونی عامل مرگهای زودرس و بیماری سرطان سینه انسان از کشندهترین انواع سرطان در کشورهای صنعتی است و با توجه به اینکه استفاده طولانی مدت از آنتیبیوتیکهای تجاری و عوامل شیمی درمانی موجود در حال حاضر باعث عوارض جانبی نامطلوب میشوند، تقاضای روزافزون جامعه برای دریافت دارو و مواد ضد باکتریایی و ضد سرطانی طبیعی افرایش پیدا کرده است. این مطالعه با هدف بررسی ترکیبات فنولیک 3 قسمت (گوشت، پوست و ساقه) قارچ گانودرما لوسیدوم و بررسی اثر ضد باکتریایی و ضد سرطانی عصارهی فنلی هر 3 قسمت بر 2 گونه باکتری Escherichia coli (ATCC25922) و Bacillus subtilis (PTCC1715) و بر ردهی سلولی سرطان سینه انسان MDA-MB-231 انجام شد. نتایج نشان داد که درصد فنل کل در گوشت، پوست و ساقهی قارچ گانودرما لوسیوم به ترتیب 21/2، 49/7 و 56/7 درصد بود و حضور ترکیبات فنولیکی مانند گالیک اسید، هموژنتیزیک اسید، کلروژنیک اسید، پ-کوماریک اسید، او-کوماریک اسید، پروتوکاتچوئیک اسید، مالیک اسید، فرولیک اسید، پ-هیدروکسی بنزوئیک اسید، آبسیزیک اسید، کاتچین، اپیکاتچین، کامفرول، روتین، بیوچانین آ، فورمونونتین، میریستین، نارینگین، ایسورهمنتین، کوئرستین، نارینگنین و هسپرتین شناسایی گردید. حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصارهی فنلی هر 3 قسمت قارچ به روش استاندارد میکرودایلوشن اندازهگیری شد و برای باکتری Escherichia coli (ATCC25922) میزان MIC و MBC عصارهی فنلی گوشت (250 و 312 میکروگرم بر میلیلیتر)، پوست (375 و 625 میکروگرم بر میلیلیتر) و ساقه (500 و 625 میکروگرم بر میلیلیتر) و برای باکتری Bacillus subtilis (PTCC1715) میزان MIC و MBC عصارهی فنلی گوشت (2500 و 3000 میکروگرم بر میلیلیتر)، پوست (3000 و 4000 میکروگرم بر میلیلیتر) و ساقه (3000 و 4000 میکروگرم بر میلیلیتر) مشخص شد. همچنین تاثیر سمیت سلولی عصارهی فنلی 3 قسمت قارچ بر ردهی سلولی سرطان سینه انسان MDA-MB-231 توسط آزمون سمیت سلولی MTT سنجیده شد که نتایج نشان داد، عصارهی فنلی ساقه و پوست قارچ، مرگ سلولی قابل توجهی را در دوز 500 میکروگرم بر میلیلیتر تشدید میکند و سطوح IC50 پوست و ساقه 3/465 و 7/485 میکروگرم بر میلیلیتر بود، در حالی که گوشت به مهار 50 درصدی نرسید.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#گانودرما لوسیدوم #ترکیبات فنولیک #عصاره فنلی #ضد باکتریایی #ضد سرطان
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: