پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کامپیوتر > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1397
پدیدآورندگان:
سعید حسنی برزادران [پدیدآور اصلی]، محسن رضوانی[استاد راهنما]، علی اکبر پویان Ali Pouyan[استاد راهنما]، حمید علی نژاد رکنی [استاد مشاور]، منصور فاتح[استاد مشاور]
چکیده: سرطان به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای چند دهه اخیر، توجه بسیاری از پژوهشگران را در حوزههای مختلف علوم به خود جلب نموده است. درمان این بیماری با استفاده از روشهای درمانی رایج، اغلب یا هزینهبر است یا با شکست مواجه شده یا بیمار را متحمل عوارض جانبی شدید میکند. بدین سبب نیاز به توسعه روشهای جدید درمانی، به خوبی احساس میشود.
تغییرات ژنومی در DNA باعث ایجاد انواع مختلف سرطان در انسان میگردد. تنوع تعداد کپی یا CNV، به عنوان یکی از انواع مختلف جهش در DNA، سبب بروز سرطانهای مختلفی در انسان شده است. به منظور درک تفاوت بین سرطانهای مختلف با کمک CNVها، در این مطالعه، به طبقهبندی شش کلاس مختلف سرطان در انسان با استفاده از مقادیر سطح CNV و با کمک یادگیری عمیق میپردازیم. در سالهای اخیر از یادگیری عمیق در تشخیص انواع سرطان مانند سرطان ریه، پوست و سینه استفاده شده است. بسیاری از این روشها از شبکههای کانولوشن برای تشخیص سرطان استفاده کردهاند. ما در این تحقیق از شبکه عمیق LSTM برای طبقهبندی استفاده میکنیم. برای این منظور اطلاعات CNV از 24174 ژن به عنوان ویژگیها برای ساخت طبقهبند استفاده گردید.
نتایج آزمایشها دقت 92 درصدی در طبقهبندی را نشان میدهد. سپس برای تحلیل بایولوژی به شناسایی ژنهایی که بیشترین تاثیر را در ایجاد سرطانها داشتند پرداخته شد. بدین سبب از معیار بیشترین وابستگی-کمترین افزونگی جهت شناسایی ژنهای موثر استفاده گردید. با کمک این الگوریتم تعداد 200 ژن برتر را شناسایی کردیم و سپس طبقهبندی را با استفاده از این 200 ژن انجام دادیم. دقت بیش از 81 درصدی در طبقهبندی نشان از اهمیت این ژنها را میداد. در نهایت 10 ژن برتر که بیشترین تاثیر را در طبقهبندی داشتند شناسایی کردیم. همچنین عملکرد ژنتیکی این ژنها را مورد بررسی قرار دادیم تا نتایج آماری و تجزیه و تحلیل بیولوژیکی از این ژنها کمک فراوانی به شناخت انواع سرطانهای مختلف انسان و پیشنهادهایی را برای ارائه درمانهای مناسب بیماران ارائه دهد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#طبقهبندی سرطان #پیشبینی سرطان #یادگیری عمیق #تنوع تعداد کپی #شبکه عمیق LSTM دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: