پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
مریم السادات صالحی بهبهانی [پدیدآور اصلی]، هادی قربانی[استاد راهنما]، مصطفی حیدری[استاد مشاور]
چکیده: تجمع عناصر سنگین در خاک به ویژه در زمین های کشاورزی، امری تدریجی بوده و غلظت عناصر را می تواند به سطوحی برساند که امنیت غذایی بشر را تهدید کند. به دلیل اهمیت استفاده از محصولات کشاورزی سالم در رژیم غذایی روزانه، کنترل غلظت این عناصر مهم می باشد. با توجه به اینکه احتمال وجود خطر ابتلا به بیماری های غیر سرطانی و سرطانی ناشی از مصرف محصولات کشاورزی دارای فلزات سنگین برای انسان وجود دارد، به همین منظور این تحقیق با هدف بررسی غلظت عناصر سنگین و ارزیابی خطر بیماری های سرطانی و غیر سرطانی در برخی محصولات کشاورزی شهرستان ورامین انجام شد. برای به دست آوردن غلظت عناصر -سنگین در برخی محصولات کشاورزی، تعداد 30 نمونه، شامل جعفری، تربچه، شاهی، نعنا، گیشنیز، خیار، کدو، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و بادمجان از سه مزرعه شهرستان ورامین جمع آوری شد و غلظت عناصر سرب، روی، کروم، کادمیوم و نیکل موجود در نمونه ها پس از انجام مراحل آزمایشگاهی، با دستگاه اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد، غلظت سرب در نمونه های نعنا، شاهی، جعفری، تربچه و گیشنیز بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است. غلظت کادمیوم موجود در نمونه ها در حد تشخیص دستگاه نبود و غلظت نیکل و روی موجود در نمونه ها پایین تر از استاندارد بهداشت جهانی است. غلظت کروم موجود در نمونه های مورد آزمایش بالا تر از استاندارد تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی است. احتمال وجود خطر بیماری های غیر سرطانی در حالت میانگین برای گروه کودکان، زنان و مردان به ترتیب 0/26، 9/0 و 87/0 به دست آمد. در هرسه گروه سرب دارای سطح قابل قبول (پایین) احتمال خطر پذیری بیماری های سرطانی است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#ورامین #محصولات کشاورزی #فلزات سنگین #شاخص خطر پذیری

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)