پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1394
پدیدآورندگان:
عادله ثقفی [پدیدآور اصلی]، مصطفی حیدری[استاد راهنما]، الهیار فلاح [استاد مشاور]، منوچهر قلیپور[استاد مشاور]
چکیده: تغذیه یکی از عوامل مهم در بهبود کمی و کیفی محصول زراعی به شمار می رود. در این بین سیلیسیم یک عنصر مفید برای برنج میباشد و اثرات مثبتی بر خصوصیات کمی و کیفی برنج دارد. سالیسیلیک اسید هورمونی گیاهی است که به عنوان یک تنظیمکننده رشد گیاهی شناخته شده است و نقش مهمی بر رشد و عملکرد گیاهان دارد. لذا به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی سیلیسیم و سالیسیلیک اسید بر عملکرد کمی و کیفی برنج (رقم شیرودی)، آزمایشی در مزرعه تحقیقات برنج کشور (آمل) در سال 1393 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل محلولپاشی سیلیسیم از منبع سیلیکات پتاسیم در سه سطح 0، 3 و 6 سیسی در لیتر و به عنوان عامل اول و سالیسیلیک اسید در چهار سطح 0، 0/5 ، 1 و 1/5 میلی مولار به عنوان عامل دوم بودند. نمونه برداری در دو مرحله گلدهی و مرحله برداشت صورت گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که محلولپاشی سیلیسیم موجب افزایش صفات وزن خشک برگ، میزان فسفر دانه، میزان پتاسیم دانه وکاهش تعداد دانه پوک در خوشه شد. در این بین محلولپاشی سالیسیلیک اسید با افزایش صفات وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، وزن خشک خوشه، وزن خشک کل، طول خوشه، تعداد دانه پر، میزان نیتروژن دانه و کاهش تعداد دانه پوک، موجب بهبود عملکرد دانه شد. مقدار مصرف سالیسیلیک اسید در سطح 0/5 میلیمولار بیشترین تأثیر را بر صفات مورد بررسی نشان داد به طوریکه عملکرد در این سطح به میزان 17/66 درصد نسبت به شاهد افزایش یافت.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#برنج #سیلیسیم #سالیسیلیک اسید دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: