پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1398
پدیدآورندگان:
محمد نجاری [پدیدآور اصلی]، حجت اله بداقی[استاد راهنما]
چکیده: پسته تازه قابلیت ماندگاری طولانی مدت را ندارد و در طول نگهداری دچار تغییرات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و بیماری‌های پس از برداشت می‌شود، از اینرو این پژوهش با هدف بررسی کاربرد آسکوربیک اسید بر کنترل قهوه‌ای شدن آنزیمی و عمر انبارمانی پسته تازه (رقم اکبری) انجام شد. اثر تیمار آسکوربیک اسید در سه سطح ( ۳۰،۰، ۶۰). همراه با بسته‌بندی درظروف پلاستیکی (PET) به میزان ۲۰۰ گرم پسته در هر بسته و نگهداری در دمای ۱±۵ درجه سانتی‌گراد بر خصوصیات کمی و کیفی پسته تازه رقم اکبری و همچین فعالیت قارچ آسپرژیلوس در شرایط درون شیشه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با ۳ تکرار صورت گرفت. نتایج نشان داد اثر تیمار پوششی، زمان غوطه‌وری و زمان انبارمانی بر صفات درصد کاهش وزن، درصد کاهش رطوبت، pH عصاره پوست میوه، هدایت الکترولیتی، تغییرات رنگ، فعالیت پلی‌فنل‌اکسیداز، فنل کل، جمعیت کپک و باکتری و هم چنین تغییرات عدد پراکسید، عدد اسیدی و درصد روغن در سطح ۱% معنی‌دار بود. تیمارهای ۶% آسکوربیک اسید و پس از آن ۳% آسکوربیک اسید باعث حفظ کیفیت پس از برداشت و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی‌اکسیدان در شرایط انبارمانی شدند. به طوریکه کمترین درصد کاهش وزن و رطوبت، تغییرات pH و هدایت الکترولیتی در تیمار ۶% مشاهده شد و نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنی داری را نشان داد. به دنبال بهبود صفات کیفی با تیمار پوششی ۶% میزان جمعیت کپک و باکتری نیز به طور معنی‌داری کاهش یافت. این تیمار تغییرات رنگ میوه در دوره‌های مختلف انبارمانی را به تعویق انداخت. تیمار ۶% با کاهش اکسیدایون باعث حفظ روغن و کاهش تغییرات عدد پراکسید و عدد اسیدی شد. نتایج نشان داد، تیمارهای زمان غوطه‌وری در طول دوره انبارمانی اختلافات معنی داری در برخی صفات با یک‌دیگرنداشتند. با توجه به تاثیر چشمگیر تیمار پوششی با ترکیب تیمار زمان غوطه‌وری در برخی از خصوصیات کمی _ کیفی کنترل قهوه‌ای شدن آنزیمی پسته‌تازه می‌توان با استفاده از تیمار آسکوربیک آسکوربیک اسید ۶% + زمان غوطه‌وری میوه پسته بسته‌بندی شده را به مدت طولانی‌تری نسبت به شاهد نگهداری کرد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#انبارمانی #اسانس آویشن #توت فرنگی #خصوصیات کمی و کیفی

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)