پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1394
پدیدآورندگان:
افسانه ابولی [پدیدآور اصلی]، حمید رضا اصغری[استاد راهنما]، حسن مکاریان[استاد راهنما]، مهدی رحیمی[استاد مشاور]، حسین ارزانش [استاد مشاور]
چکیده: آلودگی های زیست محیطی و به ویژه منابع آب وخاک در پی استفاده بی رویه از کود های شیمیایی، سبب آلوده شدن منابع غذایی و به خطر افتادن سلامت جامعه انسانی شده اند. یکی از راه کارهای مناسب برای بهبود کیفیت خاک و محصولات کشاورزی، حذف آلایندها و بکارگیری کودهای زیستی در تولید محصولات کشاورزی می باشد. لوبیا از جمله گیاهانی است که می تواند با باکتری های تثبیت کننده نیتروژن همزیستی ایجاد کند. بر این اساس پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار با هدف بررسی اثر روش های مدیریت غیر شیمیایی بر عملکرد لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris) رقم سان رایز، در راستای دستیابی به اصول کشاورزی ارگانیک، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سال 1392 انجام شد. فاکتور‌های آزمایش شامل کود نیتروژن در دو سطح صفر و 150 کیلوگرم در هکتار، باکتری تثبت کننده نیتروژن در دوسطح ریزوبیوم و مزوریزوبیوم و کنترل علف هرز در سه سطح؛ شامل استفاده از علف کش ترفلان، عدم وجین و وجین دستی بودند. عملکرد تر لوبیا در 70 روز پس از سبز شدن اندازه گیری شد، نتایج نشان داد که بالاترین عملکرد تر مربوط به وجین علف هرز و عدم مصرف کود نیتروژن با میانگین وزنی 15680 کیلوگرم در هکتار بود. تلقیح مزوریزوبیوم عملکرد تر لوبیا را 47 درصد نسبت به تلقیح ریزوبیوم افزایش معنی دار داد. همچنین کلروفیل در شرایط وجین علف هرز 28 درصد افزایش معنی دار نسبت به عدم وجین داشت. کمترین میزان پروتئین دانه مربوط به وجین علف هرز و عدم مصرف کود نیتروژن بود. بیشترین میزان وزن خشک غلاف، وزن خشک دانه و تعداد دانه در وجین علف هرز و تلقیح مزوریزوبیوم بدست آمد. وزن خشک و ارتفاع علف هرز سوروف و شلمی به طور قابل توجهی تحت تاثیر کنترل علف هرز قرار گرفتند و بیشترین میزان وزن خشک سوروف با مصرف نیتروژن، عدم وجین علف هرز و تلقیح ریزوبیوم و نیز بیشترین وزن خشک شلمی در عدم وجین و تلقیح ریزوبیوم مشاهده شد. در مجموع، بررسی صفات نشان داد، تلقیح باکتری مزوریزوبیوم از همزیستی بهتری با لوبیا سبز رقم سان رایز برخوردار بود. علف کش پیش کاشت ترفلان به تنهایی در کنترل علف هرز لوبیا موفق نبوده. برای دستیابی به عملکرد مطلوب، وجین دستی علف های هرز باید مد نظر قرار گیرد البته در صورت ارزان بودن نیروی انسانی روشی مناسب به نظر می رسد.مصرف 150 کیلوگرم کود نیتروژن زمانی توصیه می شود که گیاه زراعی در رقابت با علف هرز نباشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#لوبیا سبز #باکتری #رقابت #مدیریت غیر شیمیایی

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)