پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > شیمی > مقطع دکتری > سال 1402
پدیدآورندگان:
مهسا حجتی [پدیدآور اصلی]، اسماعیل سلیمانی[استاد راهنما]
چکیده:
در بخش اول، نانو کامپوزیت Fe3O4-Ag@OPO(OH)2 با استفاده از عصارهی برگ چای سبز تهیه شد. این عصارهی گیاهی برای احیای یونهای نقره به نانو ذرات نقره در بستر مگنتیت استفاده شد. تغییر رنگ محلول از روشن به تاریک، همراه با نوار جذب جدید با طول موج λmax برابر با 410 نانومتر، تأییدی بر ایجاد رسوب نانو ذرات نقره بر سطح مگنتیت می باشد. آنالیز پراش پرتو X (XRD) برای تشخیص فازهای نقره و مگنتیت و محاسبه میانگین اندازه بلورک ها (21 نانومتر) استفاده شد. طیف FT-IR (تبدیل فوریه زیر قرمز) نانو کامپوزیت سنتزی، نوارهای ارتعاشی گروه های عاملی فلاونوئیدها و دیگر ترکیبات فنولی بر سطح آن را نشان داد. طیف سنجی پرتو ایکس پراکنده انرژی (EDS) نانو کامپوزیت عاملدار Fe3O4-Ag@OPO(OH)2 ، وجود عناصر Ag، Fe، O و P را در نمونه تائید کرد. آنالیز مغناطیسسنج نمونه ارتعاشی (VSM) نشان داد که ماهیت مغناطیسی نانو کامپوزیت عاملدار Fe3O4-Ag@OPO(OH)2 کمتر از نانو ذرات Fe3O4 است، که به ماهیت غیر مغناطیسی نانو ذرات نقره و بنیان فسفات پوشانده بر سطح Fe3O4 نسبت داد. نانوکامپوزیت عاملدار Fe3O4-Ag@OPO(OH)2 فعالیت کاتالیزوری بالایی برای احیاء پارا-نیترو فنول از خود نشان داد.
در بخش دوم، ترکیب قابل بازیابی مغناطیسی Fe3O4-Cu@OPO(OH)2 به روش سبز و با استفاده از عصارهی برگ درخت گردو سنتز شد. این روش تهیه، غیر سمی و ایمن برای محیط زیست است. ترکیبات فنولی موجود در عصاره، مسئول کاهش یونهای مس (II) به نانو ذرات مس هستند. نوآوری کار در این است که با استفاده از عصاره برگ درخت گردو، یک نانوکامپوزیت حاوی نانو ذرات مس تهیه شد که به عنوان یک رسانای خوب برای انتقال الکترون در فرآیند فتوکاتالیزوری عمل می کند. فاز بلوری نانو کامپوزیت Fe3O4-Cu@OPO(OH)2 با استفاده از الگوی XRD شناسایی شد. نتایج حاصل از تکنیک FT-IR، پیوند Fe-O در نانو کامپوزیت و نیز وجود ترکیبات فنولی در عصاره را تأیید میکند. مورفولوژی ترکیب سنتزی به وسیله دستگاه FE-SEM شناسایی شد. نانو کامپوزیت سنتزی دارای عناصر مس، آهن، اکسیژن و فسفر است و تکنیک EDX وجود این عناصر را در آن تائید میکند. منحنی VSM نشان داد که نانو کامپوزیت عامل دار Fe3O4-Cu@ OPO(OH)2 ، خصلت مغناطیسی دارد. عملکرد فتوکاتالیزوری این نانو کامپوزیت سنتزی با روش سازگار با محیط زیست در رنگزدایی متیلن آبی بررسی شد. در غیاب این نانو کامپوزیت عامل دار، واکنش احیاء قابل اندازهگیری نمیتوانست اتفاق بیافتد. پس از 4 ساعت تابش نوری، مشخص شد که بخش قابل توجهی از متیلن آبی از بین رفته است. تخریب فتوکاتالیزوری متیلن آبی به وسیله نانو کامپوزیت Fe3O4-Cu@OPO(OH)2، %95 بود. الحاق نانو ذرات مس بر بستر اکسید آهن مغناطیسی، باعث بازیافت آسان نانو کامپوزیت در محلول سوسپانسیونی مربوط به فرآیند فتوکاتالیزوری آن میشود. سینتیک فعالیت فتوکاتالیزوری نانو کامپوزیت Fe3O4-Cu@OPO(OH)2 در برابر متیلن آبی با استفاده از طیفسنج UV-Vis مورد مطالعه قرار گرفت که واکنش از نوع شبه مرتبه اول می باشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#نانو کامپوزیت Fe3O4-Ag@OPO(OH)2 #عصارهی برگ چای سبز #احیاء پارا-نیترو فنول #نانوکامپوزیتهایی با پراکندگی عالی #نانو کانپوزیت Fe3O4-Cu@OPO(OH)2 #عصارهی برگ درخت گردو #رنگزدایی متیلن آبی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: