پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > تربیت بدنی و علوم ورزشی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
بهزاد محل مانی [پدیدآور اصلی]، علی حسنی[استاد راهنما]، فرهاد غلامی[استاد مشاور]
چکیده: تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مکمل زنجبیل به هنگام انجام انقباضات برونگرا بر سطوح کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز (به عنوان شاخصهای آسیب سلولی) در مردان بسکتبالیست انجام پذیرفت. بدین منظور، از میان جامعه آماری که شامل 100 نفر مرد بسکتبالیست شهرستان شاهرود بود، تعداد 20 نفر واجد شرایط با میانگین سنی 2.13+22.15، وزن 8.12+72.94، قد 6.74+179.05 و شاخص توده بدن 1.78+22.62 به صورت هدفمند انتخاب و به روش تصادفی ساده به دو گروه: 1- تجربی (مصرف مکمل زنجبیل 11 روز پیش از اجرای پروتکل تمرینی آزمایشگاهی (10-n)) و 2- کنترل (10-n) تقسیم شدند. گروه تجربی هر روز 4 عدد کپسول حاوی 250 میلی گرم پودر زنجبیل (مجموعاً 1 گرم) به مدت 11 روز قبل از اجرای پروتکل تمرینی مصرف کردند. به منظور بررسی تأثیر مصرف مکمل زنجبیل و فعالیت ورزشی بر مقادیر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز، نمونه گیری خون در پنج مرحله ( اول: 11 روز قبل از انجام پروتکل تمرینی، دوم: 1 ساعت قبل از اجرای پروتکل تمرینی و مرحلههای سوم، چهارم و پنجم: 1، 24 و 48 ساعت پس از اجرای پروتکل تمرینی) برای هر دو گروه به عمل آمد و هر بار 5 سی سی خون از سیاهرگ بازویی گرفته شد. پروتکل تمرینی فوق نیز به شرح زیر روی نوار گردان انجام شد:
قبل از آزمون اصلی، آزمودنیها به مدت پنج دقیقه و با 50 درصد ضربان قلب ذخیره به گرم کردن خود پرداختند. سپس، سرعت نوارگردان مطابق با 75 درصد ضربان قلب ذخیره برای هر آزمودنی تنظیم شد تا به مدت 45 دقیقه با شیب منفی 5 درصد روی نوار گردان بدوند. سرعت نوارگردان در تمام 45 دقیقه فعالیت دست کاری شد تا ضربان قلب ذخیره در مقدار 75 درصد ثابت بماند.
در پایان جهت تجزیه و تحلیل دادهها، از آزمون شاپیرو-ویلک برای تعیین طبیعی بودن دادهها و سپس برای مقایسه دادهها و بررسی تأثیر مکمل از آنالیز واریانس دو طرفه و تی مستقل، برای تعیین تغییرات درونگروهی از آزمون تحلیل واریانس مکرر و سپس آزمون تعقیبی بونفرونی برای تعیین دقیق محل تفاوت استفاده شد. سطح معناداری برای تمام تحلیلهای آماری 05/0> P در نظر گرفته شد. بر اساس یافتهها، مصرف 11 روزه مکمل زنجبیل در گروه تجربی توانسته است بطور معناداری از افزایش آنزیمهای کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز یک ساعت بعد از اجرای پروتکل تمرینی جلوگیری و روند کاهش آنها را در بازههای زمانی 24 و 48 ساعت بعد از اجرای پروتکل تمرینی تسریع کند. نتایج نشان داد که انجام انقباضات برونگرا سبب افزایش فعالیت آنزیمهای کراتینکیناز و لاکتات دهیدروژناز میشود و مصرف روزانه مکمل زنجبیل میتواند آسیب عضلانی ناشی از این نوع تمرینات را بکاهد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#مکمل زنجبیل #انقباضات برونگرا #کراتین کیناز #لاکتات دهیدروژناز #مردان بسکتبالیست دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: