پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1390
پدیدآورندگان:
صدیقه حقانی قرایی [پدیدآور اصلی]، سید ضیاء الدین شفائی (استاد مدعو)[استاد راهنما]، حسین سرپولکی [استاد راهنما]، آرزو عابدی[استاد مشاور]
چکیده: پریکلاز با فرمولMgO از نسوز های مورد استفاده در صنعت است که از منیزیت و کلرید منیزیم بدست می آید. وجود ناخالصی های SiO2 و CaO بعلت تشکیل کانی های زود گداز بیشترین تاثیر را بر قابلیت نسوزندگی پریکلاز دارند. بایستی نسبتCaO/SiO2 در منیزیت به بالای 2 و یا پائین تر از 0.38 برسد تا قابلیت استفاده در صنایع نسوز را داشته باشد. موضوع این پایان نامه بررسی امکان کاهش ناخالصی ها منیزیت منطقه ترشک محمدی است. منیزیت ترشک محمدی بیرجند حاوی 89% MgO بوده و نسبت CaO/SiO2 تقریبا 1 می باشد.
تحلیل آزمایش های فلوتاسیون انجام شده نشان داد که برای دستیابی به حداکثر عیار MgO پارامترهای بازداشت کننده، کمک کلکتور و درصدجامد بیشترین تاثیر را دارد و همچنین مقدار pH، بازداشت کننده، کلکتور و کمک کلکتور دارای تاثیر متقابل عوامل می باشد. در نهایت با استفاده از نرم افزار Winrobust پیش بینی گردید که حداکثر عیار92.4% =MgO بدست می آید.
همچنین تحلیل آزمایش های انجام شده نشان می دهد که از طریق فلوتاسیون معکوس انجام شده نمی توان نسبت CaO/SiO2 را بیشتر از 2 افزایش داد بنابراین نسبت کمتر از 0.38 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پارامتر بازداشت کننده، کمک کلکتور و کف ساز بیشترین تاثیر را بر روی نسبت CaO/SiO2 دارد و همچنین عوامل pH، بازداشت کننده، کلکتور، کمک کلکتور دارای تاثیر متقابل مهم برروی نسبت CaO/SiO2 تعیین شدند. در نهایت با استفاده از نرم افزار Winrobust پیش بینی می شود که حداقل نسبت 0.56=CaO/SiO2 بدست می آید. که در شرایط بهینه نیز این نسبت برای تولید منیزیا مورد مصرف در دیرگداز مفید نمی باشد. با توجه به نتایج حاصل پیشنهاد گردید که برای افزایش عیارMgO و قرار گرفتن نسبت CaO/SiO2 در بازه مفید از روش اسید شویی با اسید هیدروکلریک و یا واکنش با آمونیوم و یا از روش بی کربنات استفاده شود ضمن اینکه با کلسینه کردن در دمای°C2500 در کوره shaft نیز می توان با افزایش ابعاد دانه های پریکلاز به µm 250-170 به علت کاهش فضای بین دانه ای این نسبت را افزایش داد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#پریکلاز #منیزیت #منطقه معدنی ترشک محمدی #روش تاگوچی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: