پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
علی محمد فیروزی [پدیدآور اصلی]، حسین قاسم زاده طهران[استاد راهنما]
چکیده: چکیده
حمل و نقل زمینی مهمترین و پرکاربرد ترین نوع حمل و نقل برای مسافر و جابجایی کالا به شمار می رود از انواع حمل نقل های زمینی ، جاده ها اصلی ترین رکن حمل و نقل زمینی هستند بر این مبنا کیفیت روسازی راه ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در این تحقیق کیفیت روسازی مسیر کرمان – زرند به روش PCI مورد ارزیابی قرار گرفته است و مقطع های مختلف با کیفیت های متفاوت مشخص شده اند و پس از آن به کمک دوربین های سرعت سنج پلیس سرعت وسایل نقلیه سبک در هر یک از این نقاط برداشت شد تا تاثیر کیفیت روسازی را بر سرعت وسایل نقلیه سنجیده شود .
از طول مسیر مورد مطالعه تعداد 34 قطعه انتخاب شدند این قطعات به گونه ای انتخاب شدند که در محل قوس ها و سربالایی ها و سرپایینی ها نباشند و محل های نزدیک به مناطق مسکونی نیز درنظر گرفته نشد تا عوامل شیب و قوس و منطقه مسکونی بر سرعت جریان آزاد تاثیر گذار نباشد . شرایط برداشت برای سایر عوامل نیز به همین صورت انجام شد تا تاثیری بر سرعت نداشته باشند یا اینکه تاثیر آن ها به حداقل برسد به طور مثال برای تاثیر شرایط جوی برداشت ها در روز آفتابی انجام شد .
برای خرابی های روسازی آسفالتی تعداد 17 خرابی [PAVEMENT MANAGEMENT FOR AIRPORTS, ROADS, AND PARKING LOTSM. Y. Shahin ] باید در نظر گرفته شود البته با توجه به مقطع مورد مطالعه ممکن است که تعدادی از این خرابی در آن قطعه وجود نداشته باشند . خرابی ها و شدت هر کدام با روش هایی که در فصل سوم به طور کامل شرح داده شده اندازه گیری و تاثیر هرکدام محاسبه گردید و در نهایت شاخص کیفیت روسازی ( PCI ) بدست آمد .
سرعت ها در قطعاتی که کیفیت های متفاوتی داشتند برداشت شد و به کمک نرم افزار SPSS تاثیر کیفیت بر سرعت وسایل نقلیه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که کیفیت و سرعت رابطه مستقیم با یکدیگر دارند و با افزایش کیفیت روسازی سرعت جریان آزاد وسایل نقلیه عبوری نیز افزایش می یابد .
تحلیل ها در مدل های متفاوتی از جمله خطی ، درجه دو ، درجه سه و ... انجام شد و نتایج نشان داد که بهترین نوع مدل سازی برای این تحقیق مدل درجه سه با مقدار همبستگی R2=0.661 می باشد .
این نوع تحقیقات می تواند کمک شایانی به پیش بینی خرابی ها و در نتیجه کاهش کیفیت روسازی و هزینه های تعمیر و نگهداری کند .
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلید واژه : کیفیت – روسازی – شاخص کیفیت روسازی ( PCI ) – نرم افزار SPSS – حمل و نقل –خرابی های روسازی – سرعت جریان آزاد – مدل سازی – مقدار همبستگی R2
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: