پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
فاطمه دلربا [پدیدآور اصلی]، ابراهیم زمانی بیدختی[استاد راهنما]
چکیده:
زلزله یکی از مهمترین پدیده های طبیعی است که آسیب های اقتصادی و تلفات انسانی زیادی به دلیل گسیختگی سازه ها ایجاد می کند. از اینرو زلزله های نزدیک گسل باعث ایجاد نگاشت های پالسی شکل، در تاریخچه زمانی سرعت حرکت زمین می شوند. بنابراین این زلزله ها دارای اثر جهت پذیری پیشرونده هستند. وقوع این زلزله ها درگذشته نشان داده که می تواند خرابی های زیادی را به همراه داشته باشد. از این رو در این پایان نامه به بررسی رفتار لرزه ای قاب خمشی متوسط بتن آرمه تحت زلزله های دارای اثر جهت پذیری پیشرونده با درنظرگرفتن اندر کنش خاک و سازه و با استفاده از شبیه سازی دو بعدی عددی به روش فنر وینکلر (BNWF) پرداخته شده است.
هدف از این کار پژوهشی، مقایسه عملکرد لرزه ای سازه های با پای گیردار و سازه های واقع بر خاک نوع (III) در برابر زلزله های نزدیک و دور از گسل می باشد. در این پایان نامه سه قاب خمشی متوسط بتن آرمه با تعداد طبقات 4، 8 و 12 بصورت دو بعدی در نرم افزار (Etabs) طراحی و سپس در نرم افزار (Opensees) مدل سازی شده اند. این قاب ها تحت اثر دو دسته 20 تایی رکورد زلزله قرارگرفته و عملکرد لرزه ای آن ها به روش تحلیل دینامیکی افزاینده (IDA) بررسی شده است. در نهایت با درنظرگیری سطوح عملکرد مختلف آیین نامه (Hazus)، منحنی های شکنندگی بدست آمده است.
نتایج تحلیل نشان می دهد که پاسخ مدل های اندرکنشی در زمینه تغییر مکان نسبی طبقات به میزان قابل توجهی نسبت به پاسخ مدل های پای گیردار افزایش یافته و رفتار سازه ها با افزایش ارتفاع نشان می دهد، سازه زودتر وارد ناحیه غیرخطی شده و ظرفیتش کاهش می یابد. بنابراین آسیب پذیری سازه ها در سطوح مختلف افزایش می یابد. اما روند افزایش احتمال خرابی کامل، تحت هر دو دسته زلزله کم و کم تر می گردد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#جهت پذیری پیشرونده #تحلیل دینامیکی افزاینده #قاب خمشی بتنی متوسط #اند رکنش خاک و سازه #زلزله های دور و نزدیک
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: