پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1401
پدیدآورندگان:
نجمه قاسمی [پدیدآور اصلی]، سید فضل الله ساغروانی[استاد راهنما]
چکیده: امروزه افزایش جمعیت منجر به توسعه صنایع لبنی و درنتیجه افزایش تولید فاضلاب این صنایع در چند سال اخیر شده است. فاضلاب صنایع لبنی باتوجه به ویژگی های خاص آن، دارای بار آلی بسیار بالایی است. همین امر موجب شده است که در بسیاری از کشورها، صنعت لبنیات به عنوان منبع بزرگ تولید فاضلاب های غذایی شناخته شود. هدف از این پژوهش، استفاده از تکنولوژی جدید میکرونانو حباب، برای ارتقای هوادهی تصفیه فاضلاب کارخانه لبنیات بوده است. باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی از آلودگی های فاضلاب در مرحله هوادهی از بین می روند و البته حجم زیادی از انرژی نیز در همین قسمت مصرف می شود، اهمیت بهینه سازی فرآیند هوادهی فاضلاب بر کسی پوشیده نیست. همه این موارد لزوم استفاده از تکنولوژی جدید و دوستدار محیط زیست برای افزایش سرعت تصفیه فاضلاب و کاهش مصرف انرژی را خاطر نشان می سازد. در این پژوهش، بعد از استقرار مولد میکرونانو حباب در تصفیه خانه کارخانه پگاه خراسان و انجام آزمایشات مقایسه ای بین هوادهی سیستم موجود و میکرونانوحباب صورت گرفت و با توجه به امکانات موجود، مقایسه ای بین کاهش COD و تغییرات pH انجام شد. زمان ماند فاضلاب در سیستم موجود، بعد از مرحله بی هوازی بین 2 تا 3 روز است، این در حالی است که در آزمایشات انجام شده با مولد میکرونانوحباب در بازه زمانی 9 ساعت انجام تست، به همان میزان کاهش آلودگی حاصل شد. به بیان دیگر سرعت تصفیه فاضلاب با این فنآوری بیشتر شده است. همچنین این فنآوری در مقایسه با فنآوری موجود که متکی به دمنده ها و دیفیوزرها است، انرژی و برق کمتری مصرف می کند. این یافته ها استفاده از این تکنولوژی را برای این صنایع بسیار امیدبخش جلوه می دهد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی: میکرو نانو حباب #تصفیه فاضلاب لبنی #هوادهی فاضلاب
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: