پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
شیما نعیمی فر [پدیدآور اصلی]، حجت اله بداقی[استاد راهنما]، سید ایمان ساعدی[استاد راهنما]
چکیده: زردآلو میوه ای فرازگراست وبه دلیل رسیدن و نرم شدن سریع پس از برداشت بسیار فسادپذیر است که حساسیت به آسیب های مکانیکی وآلودگی های پاتوژنی را در این محصول افزایش می دهد و منجر به افرایش ضایعات پس از برداشت این محصول می شود.مرحله مناسب برداشت در زردآلو می تواند اثر عمده ای در حفظ کیفیت پس از برداشت و ماندگاری ایفا کند. بدین منظور بررسی اثر مرحله برداشت بر انبارمانی زردآلوی ررقم زعفرانی در 5 مرحله مختلف برداشت پس از بلوغ فیولوژیکی مطابق با استاندارد تعریف شده دانشگاه کالیفرنیا انتخاب شد و ارزیابی صفاتی از قبیل سفتی، افت وزن، تفییرات رنگ، پی اچ،میزان مواد جامد محلول و مقدار اسید قابل تیتراسیون طی 35 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد انجام شد. به منظور توسعه مدل شبکه عصبی عمیق در این پژوهش، همزمان تصاویری از میوه زردآلوی رقم زعفرانی در مراحل مختلف رشد روی درخت گرفته شد. این تصاویر با توجه به 5 مرحله مختلف برداشت به دسته‌های مختلف تقسیم شدند. برای این منظور، پنج کلاس که هرکدام مربوط به یکی از پنج مرحله رشد زردآلو بود در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند سفتی بافت میوه و اسید قابل تیتراسیون با گذشت زمان کاهش یافته در صورتی که افت وزن، تغییرات مولفه های رنگ ومیزان مواد جامد محلول افزایش نشان دادند. با توجه با نتایج مربوط به درصد تغییرات صفات مورد مطالعه مشخص شد کمترین تغییرات مربوط به مرحله سوم برداشت بوده است به نحوی که این مقادیر با توجه به مرحله مناسب برداشت تجاری برای صفات افت وزن، سفتی، پی اچ،میزان مواد جامد محلول و اسید قابل تیتراسیون به ترتیب 5/3، 39/34، 54/6، 16/4 و 84/20 درصد حاصل شد. هم چنین پردازش مدل یادگیری عمیق 5 مرحله رشدی را با دقت 80 درصد تشخیص و تفکیک نمود. به نظر می رسد از تصویر برداری و استفاده از مدل یادگیری عمیق به عنوان یک روش غیر تخریبی برای معرفی مناسب ترین زمان برداشت زردآلو رقم زعفرانی می‌توان استفاده کرد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#انبارمانی #یادگیری عمیق #بلوغ فیزیولوژیک #زردآلو
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)