پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
آزاده موسایی نژاد_azadeh moosaienejad [پدیدآور اصلی]، حسن خوش قلب[استاد راهنما]، مهدی رضایی[استاد مشاور]
چکیده:
در سال های اخیر سرمازدگی دیررس بهاره خسارت های مالی جبران ناپذیری به تولید کنندگان زردآلو وارد کرده است. از این رو در یک آزمایش اسپلیت پلات در دو سال متوالی، تاثیر قطع آبیاری پاییزه، کاربرد اتفن و محلول پاشی با عناصر روی، بور، پتاسیم و هیومیک اسید و همچنین اسید آمینه در فصل پاییز بر میزان سرمازدگی بهاره گل های زردآلو رقم قوامی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد قطع آبیاری پاییزه به طور معنی داری اثرات سرمازدگی بر میوه های تازه تشکیل شده را کاهش می دهد. محلول پاشی با کلیه تیمارها و محلول پاشی پتاسیم به تنهایی به طور معنی داری خسارت سرمازدگی بر میوه چه ها را کاهش داد. محلول پاشی پتاسیم به همراه هیومیک اسید باعث افزایش تعداد گل در آبیاری معمولی گردید در صورتی که قطع آبیاری کاهش معنی دار میزان تشکیل گل در درختان زردآلو را به همراه داشت (P≤0.01). همچنین محلول پاشی اتفن در غلظت 200PPm باعث تاخیر در گل دهی رقم زردآلوی قوامی به مدت یک هفته گردید. بیشترین میزان درصد تشکیل میوه اولیه و تشکیل میوه باقی مانده از سرما (میوه ثانویه) در قطع آبیاری پاییزه و محلول پاشی روی، بور، اسید آمینه و پتاسیم مشاهده گردید. در محلول پاشی ها باعث افزایش معنی دار تعداد شکوفه، تشکیل میوه و عملکرد نسبت به شاهد گردید. بیشترین میانگین وزن میوه 32/72 گرم بود که در شاهد 21/68 گرم بود. در شرایط آبیاری معمولی نسبت گوشت به هسته میوه 67/45 درصد بود و این در حالی بود که در شرایط قطع آبیاری در پاییز 19/39 درصد بود. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد محلول پاشی روی، بور، اسید آمینه و پتاسیم و هیومیک اسید در افزایش میزان وزن میوه زردآلو موثر است. تنظیم قطع آبیاری در فصل پاییز و تغذیه آخر فصل می تواند در کاهش سرمازدگی بهاره جوانه های گل و میوه چه های زرد آلو موثر باشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#زردآلو #تغذیه #عملکرد #سرمای بهاره #قطع آبیاری
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: