پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1396
پدیدآورندگان:
پروانه گوهری [پدیدآور اصلی]، حسن خوش قلب[استاد راهنما]، نیما احمدی [استاد راهنما]، مجید دشتی [استاد مشاور]، حسن قربانی قوژدی[استاد مشاور]
چکیده: گل آلسترومریا Alstroemeria ssp یکی از متداولترین گلهای شاخه بریده محسوب میشود. از مسایل مهم در زمینه پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا، پیری زودرس و کاهش عمر گلجایی گل در اثر عواملی مانند انسدادآوندی و افزایش تولید اتیلن و بالا رفتن حساسیت به اتیلن میباشدکه بسته به نوع رقم حساسیت آن به اتیلن متفاوت میباشد. استفاده از ترکیباتی با خاصیت باکتریکشی در محلولهای نگهدارنده و محافظت کننده موجب افزایش عمر گلجایی و حفظ کیفیت گل شاخه بریده میگردد که عمدتا به علت کاهش جمعیت باکتریایی در محلول گلجایی میباشد. در محلولهای نگهدارنده، از ترکیبات متنوعی استفاده میشود.ترکیب اسانس نوروزک به جهت خواص ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی برای اولین بار روی گل شاخه بریده آلسترومریارقم Tampa آزمایش گردید. ابتدا به منظور تعیین غلظت اسانس، در غلظتهای0، 5، 10،20، 40 میلیگرم در لیتر انتخاب و بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد غلظت 10 میلیگرم در لیتر اختلاف معنیداری را نسبت به شاهد نشان داد و بیشترین تأثیر را در حفظ وزن تازه، آنتوسیانین، کلروفیل وحفظ عمر گلجایی داشته است. سپس در آزمایش جداگانه ای کاربرد همزمان تیمارهای 1-MCPدر غلظتهای 0/5، 1 میکرولیتر در لیتر و اسانس نوروزک salvia leriifolia در غلظت 10 میلی گرم در لیتر طرح کابصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی و سه تکرار روی گل آلسترومریا انجام گرفت. نتایج نشان داد کاربرد1-MCP در غلظت 0/5 میکرولیتر در لیتر اختلاف معنیداری با شاهد نشان میدهد و اثر بهتری در حفظ تعادل آبی، افزایش جذب محلول و حفظ کلروفیل داشته است، و مصرف همزمان دو تیمار باعث تقویت اثر تیمارها گردیده است و در نهایت در افزایش ماندگاری این گل شاخه بریده مفید بوده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#اسانس نوروزک #محلول گلجایی #1-MCP دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: