پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > شیمی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
خدیجه شاد [پدیدآور اصلی]، زهرا کلانترکهدمی[استاد راهنما]، زینب موسوی تکیه[استاد راهنما]
چکیده: در این پایاننامه، پتانسیل ترکیب لیپیدی دودسیلدی(متوکسیفنیل)پیریدین و مشتقات آن، حاصل از استخلافهای دهنده و گیرنده الکترون، به عنوان سوئیچهای مولکولی برای انتقال دارو بررسی شد. با استفاده از محاسبات نظریه تابعی چگالی (DFT) در سطح B3LYP/6-311++G** در هر دو فاز گازی و آبی (مدل CPCM) ساختارهای الکترونی، شاخصهای واکنشپذیری و ثابت تعادل اسید-باز این ترکیبات لیپیدی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از آنالیز میانگین انرژی یونیزاسیون موضعی (ALIE) مکانهای حساس به حمله الکتروفیلی در ترکیبات مورد مطالعه شناسایی شد.
در میان ترکیبات لیپیدی مورد مطالعه، ترکیب با استخلاف الکتروندهنده N(CH3)2 بالاترین مقدار pKa را نشان داد که نشاندهنده پتانسیل آن به عنوان یک نانوحامل دارویی مناسب به دلیل تمایل بیشتر آن به تغییرات کنفورمری و تسهیل رهایش دارو است. علاوه بر این، نتایج حاصل از محاسبات نشان داد که ترکیبات با استخلاف الکتروندهنده شکاف انرژی و سختی بیشتری نسبت به ترکیبات با استخلاف الکترونگیرنده دارند که این موضوع نشاندهنده واکنشپذیری شیمیایی کمتر ترکیبات با استخلاف الکترون دهنده است. به طور کلی یافتهها در این تحقیق نشان میدهد که ترکیب لیپیدی با استخلاف N(CH3)2 میتواند مناسبترین ترکیب در میان ترکیبات مورد مطالعه به عنوان نانوحامل دارو باشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#سوئیچ مولکولی #لیپید #2و6-بیس(5-دودسیل-2-متوکسی فنیل)پیریدین #نانوحامل دارویی #نظریه تابعی چگالی (DFT) #متوسط انرژی یونیزاسیون موضعی (ALIE) #ثابت تفکیک اسیدی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: