پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > تربیت بدنی و علوم ورزشی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
مژگان اله دادی سلمانی [پدیدآور اصلی]، علی یونسیان[استاد راهنما]
چکیده: مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی، بر سطح آیریزین سرم و ارتباط آن با ریسک فاکتورهای قلبی عروقی در زنان پیش دیابتی (پره دیابت) شهرستان شاهرود بود. اثرات مثبت فعالیت بدنی در پیشگیری از چاقی، دیابت و ... به اثبات رسیده است. اما مکانیسم مولکولی آن به درستی کشف نشده است. به نظر می رسد که عضله اسکلتی نقش مهمی در تنظیم تعادل متابولیسم بازی می کند.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی زنان پیش دیابتی شهرستان شاهرود می باشد که از این بین 20 نفر پس از انجام آزمایشات لازم به عنوان نمونه ی آماری به صورت تصادفی، در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و در نهایت به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. قبل از انجام دوره ی تمرینی از آزمودنی ها پیش آزمون به عمل آمد و سپس برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه بین 45 تا 60 دقیقه اجرا شد. برنامه تمرین شامل 10 دقیقه گرم کردن، 40 دقیقه تمرینات مقاومتی و 10 دقیقه برگشت به حالت اولیه بود که با 60 تا 80% یک تکرار بیشینه در آزمودنی ها انجام شد. در پایان هشت هفته، اندازه گیری های پس آزمون شامل قند خون ناشتا، HDL، تری گلیسیرید، وزن، BMI، WHR، توده چربی بدن، توده بدون چربی بدن، فشار خون دیاستولی و سیستولی نیز انجام شد. سپس داده های پژوهش استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مرحله ی آماری برای مقایسه تفاوت های پیش آزمون و پس آزمون از آزمون آماری t همبسته و برای بررسی تفاوت دو گروه بعد از تمرین از آزمون t مستقل و همچنین برای بررسی ارتباط بین آیریزین و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
نتایج: یافته های پژوهش نشان داد که تمرینات مقاومتی سطوح آیریزین سرم در زنان پره دیابت را کاهش معنی دار (0.05<p) داد. همینطور تمرینات مقاومتی باعث بهبود معنی دار ریسک فاکتورهای قلبی عروقی ( قند خون ناشتا، HDL، تری گلیسیرید، وزن، BMI، WHR، توده چربی بدن) در سطح معنی داری (p>0.05) مشاهده شد. اما در توده بدون چربی بدن، فشار خون دیاستولی و سیستولی تغییر معنی داری مشاهده نشد. همینطور ارتباط معنی داری بین سطوح آیریزین سرم و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: بنابراین نتیجه می گیریم که هشت هفته تمرین مقاومتی باعث کاهش آیریزین سرم و برخی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می شود. اما هیچ ارتباطی بین کاهش آیریزین و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی مشاهده نشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#تمرینات مقاومتی #آیریزین سرم #ریسک فاکتورهای قلبی عروقی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: