پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1390
پدیدآورندگان:
الله یار خوجم لی [پدیدآور اصلی]، فرامرز دولتی ارده جانی (استاد مدعو)[استاد راهنما]، علی مرادزاده[استاد راهنما]، سهیل پرخیال [استاد مشاور]، محمدرضا رحمانی [استاد مشاور]
چکیده: میدان ژئوترمالی مشکین شهر در شمال غرب کوه سبلان، در 16 کیلومتری جنوب مشکین شهر و در دره مویل واقع شده است. چشمه های آبگرم و فومرول های فراوانی در شیب شمالی کوه سبلان و در تقاطع گسل ها و شکستگی های سیستم هیدروترمالی یافت می شوند.
در این تحقیق جهت ارائه مدل مفهومی برای سیستم ژئوترمال منطقه، نتایج حاصل از مدلسازی ژئوفیزیکی داده های مگنتوتلوریک همراه با بررسی های هیدروژئوشیمیایی و ایزوتوپی، اطلاعات حفاری چاه ها و مطالعات زمین شناسی تلفیق گردید.
مطالعات زمین شناسی جهت بررسی لیتولوژیکی و شناسایی ساختار های تکتونیکی منطقه صورت گرفت و با توجه به آن جنس لیتولوژی ها مشخص و گسل های منطقه شناسایی شدند.
در بررسی های هیدروژئوشیمیایی جهت تعیین تیپ و منشاء آب چشمه ها از نمودار های مختلفی از جمله پایپر، استیف، دیاگرام های مثلثی کاتیون ها و آنیون های اصلی، نمودار های اختلاط آب ها و نمودار های ایزوتوپی استفاده شد. بر این اساس تیپ آب اکثر چشمه ها کلرو سولفاته با منشاء جوی می باشد.
با مدلسازی یک بعدی و دو بعدی که بر روی داده های مگنتوتلوریک صورت گرفت ضخامت و وسعت تقریبی مخزن و جهت جریان داخل آن مشخص شد همچنین با بررسی اطلاعات حفاری چاه و با توجه به تغییرات لیتولوژی و شدت آلتراسیون کانی ها در اعماق مختلف، تغییرات دما در داخل سازند ها و میزان هدر رفت سیال حفاری نفوذ پذیری کیفی لایه ها تعیین شد. بر این اساس موقعیت ناحیه با جریان بالا رونده زیر آتشفشان سبلان تشخیص داده شد. جهت جریان سیال داخل مخزن از شرق دره به سوی غرب می باشد، ضخامت مخزن در این ناحیه از 1000 تا 2000 متر متغیر است. جنس زون اصلی تغذیه کننده مخزن، مونزونیتی و در عمق 1600 متری واقع شده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#ژئوترمال #هیدروژئوشیمیایی #مگنتوتلوریک #مشکین شهر. دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: