پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
حبیب اله نجفی [پدیدآور اصلی]، عماد ابراهیمی[استاد راهنما]
چکیده: در سال های اخیر مخابرات بیسیم، نقشی اساسی در زندگی روزمره مردم ایفا کرده است. امروزه تقاضا برای وسایل الکترونیکی با هزینه کم، توان مصرفی پایین، فرکانس کاری بالا و... به طور چشمگیری افزایش یافته است.
سنتز کننده فرکانسی یکی از بخش های اساسی در سیستم های فرستنده و گیرنده می باشد. سنتز کننده های فرکانسی، توانایی تولید سیگنال هایی در بازه ی فرکانسی مطلوب را دارا می باشند و از بخش هایی مانند تقسیم کننده فرکانسی و آشکارساز فاز تشکیل شده است. در واقع یکی از بلوک های اساسی در سنتزکننده های فرکانسی، تقسیم کننده فرکانس می باشد که وظیفه ی آن تقسیم فرکانس سیگنال ورودی بر یک ضریب دلخواه است. تقسیم کننده های فرکانسی به دو دسته ی دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شوند. تقسیم کننده های دیجیتالی متداول چندان برای عمل تقسیم در فرکانس بالا مناسب نمی باشند؛ زیرا اولا توان مصرفی بالایی دارند، ثانیا عملکرد آن ها در فرکانس های بالا دچار اختلال می شود. از این رو در فرکانس های بالا از تقسیم کننده های آنالوگ استفاده می شود که تقسیم کننده ی فرکانسی تزریق- قفل(ILFD) مبتنی بر نوسان ساز های LC یکی از مهم ترین تقسیم کننده های آنالوگ به شمار می رود. ILFD های LC دارای دو مزیت توان مصرفی نسبتا کم و عملکرد صحیح در فرکانس های بسیار بالا می باشند. معمولا این تقسیم کننده ها قابلیت تقسیم فرکانس بر ضرایب صحیح زوج و فرد را دارا هستند. تاکنون روش های مختلفی برای تقسیم با نسبت های دو و سه ارائه شده است که از آن میان می توان به روش تزریق مستقیم و تزریق غیر-مستقیم برای انجام عمل تقسیم بر دو و روش های تزریق سری، تزریق موازی و تزریق مستقیم برای انجام عمل تقسیم بر سه اشاره نمود.
در این پایان نامه نیز با به کارگیری نوسان ساز های کلاس C همچون کولپیتس، که از نویزفاز بهتری برخوردارند دو مقسم فرکانس جدید ارائه شده است. در دو روش پیشنهادی از هیچ المان اضافه ای برای تزریق استفاده نشده است و در عوض از زیرلایه و گره میانی خازن ها برای تزریق بهره گرفته شده است. بدین ترتیب منابع نویز و مصرف توان در مدار تا حدی زیادی کاهش یافته است. همچنین با توجه به عدم وجود معیار دقیقی برای تشخیص قفل شدگی تقسیم کننده، در این پایان-نامه معیار جدیدی مبتنی بر دیاگرام های چشمی جهت تشخیص بهتر قفل شدگی ILFD ارائه گردیده است. در اولین مدار پیشنهادی، تزریق از طریق زیرلایه انجام شده است که در ولتاژ تغذیه ی 1.6 V، توان مصرفی برابر 2.69 mW دارد، همچنین در توان تزریقی 0 dBm بازه ی قفل 3.78 GHz (22.11%) و نویزفاز ILFD در آفست فرکانسی 1 MHz از فرکانس مرکزی 5.61 GHz برابر با -128.63 dBc/Hz می باشد. در دومین مدار پیشنهادی، تزریق از طریق خازن های کولپیتس صورت پذیرفته است که توان مصرفی 2.49mW، بازه ی قفل ILFD بین 10.56GHz -5.7 GHz (23.21%) و نویزفاز تقسیم کننده در آفست فرکانسی 1 MHz از فرکانس مرکزی 5.61 GHz برابر با -128.69 dBc/Hz می باشد. قابل ذکر است تمامی مدار های پیشنهادی با استفاده از نرم افزار ADS در تکنولوژی TSMC 0.18µm RF-CMOS شبیه سازی شده اند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#سنتز کننده فرکانسی #تقسیم کننده دیجیتال و آنالوگ #تقسیم کننده فرکانسی تزریق-قفل #کولپیتس #قفل شدگی تزریق دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: