پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی مکانیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
شاهین روحانیان [پدیدآور اصلی]، حسین خسروی[استاد راهنما]
چکیده: با پیشرفت روزافزون دانش بشری، استفاده از دستگاه های الکترونیک، رباتیک و سیستمهای هوشمند در صنایع مختلف توسعه یافته است. از کاربردهای مهم سیستم های هوشمند، تشخیص عیوب محصولات در خط تولید انبوه است. خودکار سازی فرآیند تشخیص عیب در خطوط تولید ظروف یکبارمصرف با توجه به میزان مصرف عمومی و تولیدات انبوه و تنوع محصولات فوق، اقدامی اساسی و لازم در جهت بهبود کیفیت آنها و کاهش نیروی انسانی به جهت حذف خطاهای ناشی از آن است. خودکارسازی در سودآوری واحد تولیدی تاثیر بهسزایی دارد. هدف از بازرسی سطوح، تشخیص و آشکارسازی بخشهایی از سطوح و محصولات و کالاهای صنعتی است که با استانداردهای مشخص و از پیش تعیین شده مطابقت نداشته، دارای کیفیت ایدهآل نیستند و باید در خطوط تولید جدا شوند.
در این پایان نامه دو روش به منظور تشخیص عیوب ظروف یک بار مصرف ارائه داده شدهاست. در روش اول با بررسی اطلاعات هندسی و استفاده از لبه یاب کنی، اصلاح زاویه را انجام می دهیم. سپس خطوط لبههای ظرف را با استفاده از تبدیل هاف تشخیص داده و خطوط داخلی ظرف را بررسی می کنیم. با استفاده از تبدیل موجک گسسته و آستانه گذاری روی ضرایب، به تشخیص ظرف ناسالم از ظرف سالم می پردازیم. در این روش به دقت 88% رسیدیم. برای بهبود دقت عملکرد سیستم، از ویژگی های بسته موجک و شبکه عصبی پرسپترون چندلایه برای آموزش دادن و یافتن ظروف ناسالم استفاده می کنیم. نتایج حاصله بسیار مطلوب بوده و تشخیص عیب حدود 97% را در پی داشته که این، نشان از عملکرد مطلوب سیستم طراحی شده نهایی میباشد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#خودکارسازی فرآیند تشخیص عیب #خط تولید ظروف یکبارمصرف #پردازش تصویر #تبدیل هاف #تبدیل موجک گسسته #شبکه عصبی #پرسپترون چندلایه دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: