پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1396
پدیدآورندگان:
امید کلانتری [پدیدآور اصلی]، وحید رضا کلات جاری[استاد راهنما]، محمد شامخی امیری[استاد راهنما]
چکیده: ویژگی های دیوار برشی فولادی از قبیل ظرفیت باربری و سختی بالا در کنار شکل پذیری و جذب انرژی بهتر در مقایسه با دیگر سیستم های لرزه ای باعث شده است که دیوار برشی فولادی، یک سیستم مؤثر لرزه ای شناخته شود. بعلاوه استفاده از آن باعث کاهش هزینه ها و کوتاه شدن زمان ساخت نیز می شود. بهطور کلی تاکنون دیوارهای برشی فولادی به دو صورت سخت نشده (صاف) و سخت شده به کار رفته اند. استفاده از سخت کننده های متعدد باعث بهبود سختی سازه ای و جذب انرژی شده و در مقابل ساخت آن نیازمند صرف وقت و هزینه زیادی است. با توجه به شکل خاص ورق های موج دار و سختی خارج از صفحه بالای آن-ها، استفاده از این ورق ها باعث می شود که این سیستم یک دیوار برشی فولادی صاف و سخت شده بشمار آید که معایب دیوارهای برشی فولادی سخت شده را تا حدودی برطرف میکند. با وجود اینکه دیوارهای برشی موج دار توانسته اند میزان سختی سازه ای را بهطور چشمگیری افزایش دهند اما از نظر پایداری در رفتار لرزه ای، مقاومت نهایی و جذب انرژی عملکرد ضعیف تری را نسبت به دیوار برشی فولادی سخت نشده از خود نشان دادهاند. در این پژوهش و در راستای بهبود عملکرد این سیستم، نوعی دیوار برشی فولادی تقویتی توسط نگارنده پیشنهاد شده است.
در این پایاننامه رفتار و عملکرد دیوارهای برشی فولادی در حالت های سخت نشده، موج دار افقی، موج دار عمودی، تقویتی با ورق موج دار افقی و تقویتی با ورق موج دار عمودی بهصورت دقیق بررسی شده است. نمونه ها برای قاب سه طبقه و یک دهانه و در مقیاس واقعی مدلسازی شده و تحت بارگذاری ثقلی و لرزه ای قرار گرفته اند. نمونه ها برای نسبت طول دهانه به ارتفاع طبقه در سه حالت L/h=0.5، L/h=1 و L/h=1.5 و هر کدام برای سه ضخامت 5/1، 3 و 5/4 میلی متر ارزیابی شده اند. با توجه به اهمیت سیستم دیوار برشی فولادی بهعنوان یک سیستم شکل پذیر و لزوم تأمین شرایط برای ایجاد زوال های شکل پذیر و جلوگیری از شکست های تردِ سازه، تمامی اجزاء و قسمت های مختلف دیوار برشی فولادی برای هرکدام از حالت های فوق (در مجموع 9 حالت) بهصورت جداگانه و بهطور کامل بر اساس آئین نامه های معتبر بین المللی طراحی و سپس کنترل شده است.
یافته های این مطالعه نشان می دهد که دیوار برشی تقویتی در طول بارگذاری رفتار پایدار و مناسبی از خود نشان داده و توانسته است ضعف های مربوط به عملکرد لرزه ای دیوارهای سخت نشده و موج دار را بهخوبی بهبود بخشد. همچنین نتایج نشان داد که در دیوارهای برشی فولادی موج دار و تقویتی برای نسبت های L/h کوچکتر از 1 استفاده از ورق های موج دار افقی مناسب تر و برای نسبت های L/h بزرگتر از 1 استفاده از ورق موج دار قائم نتایج بهتری را به دنبال خواهد داشت.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#دیوار برشی فولادی نوین تقویتی #دیوار برشی فولادی سخت نشده #دیوار برشی فولادی موج دار #ارزیابی لرزه ای #تحلیل های پوش اور دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: