پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1403
پدیدآورندگان:
کوثر کریمی [پدیدآور اصلی]، حمیدرضا صمدلویی[استاد راهنما]، امین ابراهیمی[استاد راهنما]
چکیده: چکیده قارچ‌های خوراکی، به ویژه قارچ دکمه‌ای، به دلیل ارزش غذایی بالا، جایگاه مهمی در رژیم غذایی کشورهای مختلف دارند. تغییر فاز از رویش به زایش این قارچ نیازمند لایه‌ای از خاک پوششی با ویژگی‌های خاص فیزیکی، شیمیایی و میکروبی است. این تغییر فاز مختص به کاهش دما و غلظت دی‌اکسیدکربن و در حضور باکتری‌های خاک پوششی صورت می‌گیرد. بستر کشت قارچ دکمه‌ای مملو از میکروارگانیسم‌های فعال است که بر رشد و عملکرد این قارچ تأثیر دارند. در این تحقیق، باکتری‌های بستر قارچ دکمه‌ای با استفاده از تکنیک‌های میکروبیولوژیکی جداسازی و شناسایی شدند. باکتری‌ها در دماهای محیطی کشت داده شدند و پس از مشخص شدن ویژگی‌های ظاهری و میکروسکوپی، DNA استخراج و توالی‌یابی ناحیه 16S انجام شد.در آزمایشات اولیه، باکتری‌های جداسازی شده در دماهای محیطی خوب رشد کرده و به عنوان باکتری‌های هوازی یا هوازی اختیاری شناسایی شدند. میکروسکوپ نوری نشان داد که این باکتری‌ها گرم مثبت، میله‌ای شکل و اسپورزا هستند و نتایج آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی (FESEM) نیز نشان داد که در زنجیره‌های کوتاه یا به صورت تک میله وجود دارند. در نهایت، با استفاده از استخراج DNA و توالی ناحیه 16S، احتمال وجود باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) تأیید شد که به نتایج آزمایشات
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کلمات کلیدی: باسیلوس سرئوس #قارچ دکمه ای #میکروسکوپ الکترونی روبشی #گرم مثبت #اسپورزا #توالی یابی ناحیه 16S
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)