پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
بهرام الله توکلی [پدیدآور اصلی]، مریم عجم حسنی[استاد راهنما]
چکیده:
شب پره آرد Anagasta kuehniella (Lep.:pyralidae) از جمله آفات انباری است که از لحاظ کمی و کیفی خسارت زیادی به محصولات انباری و خشکبار وارد می کند. در تحقیق حاضر اثر کشندگی و زیرکشندگی ترکیبات دلتامترین ، دیفلوبنزورون، هگزافلومورون، کلروپایریفوس و پالیزین بر لارو سن سوم بید آرد بررسی شد. لاروهای بید آرد در شرایط آزمایشگاه دمای 3±25، رطوبت 5±40 درصد و دوره نور دهی 10: 14 ساعت پرورش داده شدند. به منظور محاسبه پارامترهای شاخص های تغذیه از روش روش هانگ و همکاران (1998) با استفاده از تیمار دیسک های آردی آزمایشات انجام شد. بر اساس مشاهدات کمترین و بیشترین مقادیر LC50 به ترتیب با میانگین 14/76 ، 55/208 تحت تاثیر تیمارهای دلتامترین و پالیزین بود. بیشترین و کمترین مدت طول دوره لاروی به ترتیب با میانگین 25/0±75/19 و 4/0±14 روز مربوط به سم دلتامترین و پالیزین بود. بیشترین و کمترین طول دوره شفیرگی به ترتیب با میانگین 25/0±75/9 و 25/0±75/7 مربوط به دلتامترین و پالیزین بدست آمد. کمترین و بیشترین مقدار وزن شفیره نیز به ترتیب با میانگین 0004/0±012/0، 0004/0±016/0گرم مربوط به ترکیبات دلتامترین و پالیزین بود. کمترین و بیشترین میزان تخمریزی به ترتیب با میانگین 27/2± 237و 25/1±75/247 نیز مربوط به سم دلتامترین و پالیزین بدست آمد. کمترین و بیشترین میزان درصد تفریخ تخم به ترتیب با میانگین 81/0±61 و 47/0±75/73 درصد بود مربوط به سم دلتامترین و پالیزین بود. کمترین و بیشترین درصد خروج حشرات کامل به ترتیب با میانگین 5/2±5/27 و 5/2±5/42 مربوط به ترکیبات دلتامترین و پالیزین بدست آمد. در نتایج مربوط به محاسبه شاخص های تغذیه، با افزایش غلظت های ترکیبات نام برده مقدار نرخ رشد نسبی، نرخ مصرف نسبی و شاخص بازدهی تبدیل غذای بلعیده شده کاهش و شاخص بازدارندگی تغذیه افزایش پیدا کرد به طوری که دلتامترین در غلظت 200 پی پی ام بیشترین تاثیر را بر نرخ مصرف نسبی غذا داشت و مقدار آن را به پایین ترین حد یعنی 001/0±045/0 گرم رساند.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#شب پره مدیترانه ای آرد #ترکیبات شیمیایی #تاثیر کشندگی و زیرکشندگی #شاخص های تغذیه
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: